Diari La Veu del País Valencià
El documental educatiu ‘Soc perquè som’ s’estrena aquest dissabte al MuVIM

VALÈNCIA. Aquest dissabte s’estrena a València el documental Soc perquè som, “una pel·lícula que planteja, des del punt de vista educatiu, la dicotomia entre les accions que encaminen la societat en l’amor cap a la vida envers aquelles que contribueixen a destruir-la”, tal com la descriuen els seus responsables.

La peça ha estat coproduïda per l’Associació Sura i Naniwa amb la col·laboració dels ajuntaments de Paiporta, Massanassa i Benetússer, i va estar enregistrada durant els mesos d’abril a juny del 2018 dins de programes municipals d’educació emocional desenvolupats a les tres localitats fent servir com a metodologia l’Aprenentatge Servei (APS).

Aquesta metodologia consisteix a aprendre un contingut teòric determinat i a portar-lo a la pràctica en benefici de la comunitat amb la finalitat d’apoderar la joventut i de realitzar pràctiques de transformació social profundes i reals.

En el cas del documental Soc perquè som, el contingut de l’APS és una reflexió sobre la dicotomia ‘visca la vida/visca la mort’. Així, en un costat de la balança es posen les guerres, la desigualtat, la injustícia, el consumisme o el masclisme i totes aquelles accions quotidianes que els promouen, mentre que en l’altre costat es col·loquen el suport mutu, el respecte, l’humanisme i tot allò que en el dia a dia afavoreix la justícia social, el respecte, la dignitat, la llibertat i el ple desenvolupament de l’ésser humà.

L’estrena d’aquest treball audiovisual serà el dissabte 18 de maig, a les 12.00h, al MuVIM. En acabar la projecció hi haurà una taula rodona-debat amb Vicent Moreno, impulsor i president d’Escola Valenciana entre el 2010 i el 2018; Òscar Chiva, professor de la Universitat Jaume I de Castelló i expert en innovació educativa, i Alejandra Acosta, activista social i fundadora del projecte Break the silence.

Comparteix

Icona de pantalla completa