Diverses associacions s'interposen entre la policia i els manifestants a Barcelona per a evitar enfrontaments

Activistes i alguns polítics participen en el cordó humà que vol evitar càrregues policials aquesta nit
19 octubre 2019 20:33h
La iniciativa sorgeix de col·lectius com  En Peu de Pau, Open Arms i Bombers per la República. / ACN

BARCELONA (ACN). Un grup de manifestants que formen part de diverses entitats han creat un cordó a la plaça Urquinaona, just amb la confluència amb la Via Laietana, a Barcelona, per a separar la concentració de la línia policial formada per agents de la Policia Nacional. Es tracta d'una iniciativa de col·lectius com En Peu de Pau, Open Arms i Bombers per la República.

La concentració s'està desenvolupant de forma tranquil·la després que en els primers minuts hi haja hagut tensió amb cops de porra dels agents cap a un grup de concentrats que estaven asseguts. Mentrestant, un altre grup de manifestants s'han desplaçat fins a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), custodiada per diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra, on fan una assentada.

Entre els qui estan fent el cordó a Urquinaona hi ha el diputat d'ERC al Parlament José Rodríguez. La iniciativa de formar un cordó ha sorgit de diverses entitats amb l'objectiu de "garantir el dret a manifestació" i de "rebaixar la tensió dels últims dies". En declaracions a l'ACN, Rodríguez ha explicat que la iniciativa s'ha fet perquè consideren "molt necessari trencar la dinàmica de repressió i aldarulls", i per això entitats i representants institucionals es posen "al mig" per a "defensar amb el cos els joves que es volen manifestar". El diputat creu necessari fer-ho davant la "contundència" de l'actuació de la Policia Nacional els últims dies.

En diversos moments, els representants de les entitats han fet el cordó agafant-se de les mans, fent una seguda davant de la policia o bé amb les mans en l'aire donant l'esquena als agents. Tot i que algunes organitzacions han donat per desconvocada la manifestació, com ara el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans o la CUP, Rodríguez ha explicat que segueixen fent el cordó perquè sovint "les accions que poden provocar aldarulls es produeixen després de la desconvocatòria". "Volem estar com a mínim una estona llarga fins que la gent que està aquí i té dret a la protesta espontània ho puga fer sense la por que carreguen", ha reblat.

Els manifestants que hi ha a plaça Urquinaona han cantat crits com "Fora les forces d'ocupació", i portaven pancartes com 'Soc demòcrata, no soc terrorista. Buch i Marlaska dimissió' o 'Correm com gallines sense cap, organitzem-nos'.

Concentració al TSJC

Part dels participants han començat una manifestació amb una capçalera que portava per lema 'Prou repressió. Llibertat presos polítics. Brimo dissolució. Buch dimissió' que s'ha desplaçat a la zona de l'Arc del Triomf i s'han concentrat davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que està custodiada per diverses unitats dels Mossos d'Esquadra.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next