El dispositiu de seguretat de Falles intensifica la lluita contra els robatoris i les agressions sexuals

La coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat garantirà unes festes "segures" perquè "la ciutadania gaudisca i participe d'aquests dies"
27 febrer 2019 14:30h
"Seran unes Falles segures, com tots els anys", ha explicat Ribó. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La ciutat de València mantindrà el nivell d'alerta 4 de lluita antiterrorista en el pla especial per a Falles; intensificarà la lluita contra els robatoris i les agressions sexuals, i millorarà l'atenció a les denúncies que es puguen produir durant les festes de la ciutat.

Així ho ha assenyalat el delegat del Govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, després de presidir aquest dimecres la junta local de seguretat amb motiu de les Falles 2019 al costat de l'alcalde de València, Joan Ribó, amb qui ha coincidit a transmetre que hi ha "màxima coordinació" per a garantir unes festes "segures".

"Seran unes Falles segures, com tots els anys", ha explicat Ribó, qui ha indicat que s'espera una major afluència de persones a causa de la ubicació de la festivitat de Sant Josep durant la setmana. "Totes les forces de seguretat tenen una gran experiència", ha exposat l'alcalde, qui també ha recordat que durant les mascletaes es tancarà, com és habitual per seguretat, l'estació de metro de Xàtiva i que per als castells de focs artificials es tancarà l'estació d'Alameda. 

Per la seua banda, el delegat del Govern espanyol ha recordat que aquesta reunió ha vingut precedida d'altres comissions de caràcter tècnic i que aquest dimecres es tractava de "tancar" tots els aspectes d'un dispositiu, la fi del qual és que "la ciutadania gaudisca i participe d'aquests dies, en els quals es preveu una gran afluència de visitants".

"Es mantindrà el nivell d'actuació policial que correspon al nivell 4 de Lluita Antiterrorista amb l'activació per part de la Policia Nacional d'un pla especial per a Falles", ha avançat per a anunciar també que s'establirà un altre Pla Especial de lluita contra els robatoris i que es millorarà l'atenció de les possibles denúncies. 

Lluita contra la violència de gènere

Fulgencio ha apuntat que existeix la "màxima sensibilitat", que la Policia Local seguirà amb el treball del seu grup GAMA d'atenció als maltractaments i que el Cos Nacional de Policia "intensificarà" les actuacions contra les agressions sexuals. El delegat ha assegurat que "no" abaixaran la guàrdia" i ha animat les dones que patisquen algun tipus d'agressió "a denunciar" i ha sostingut que per a "eradicar aquesta xacra no hi ha una altra solució que previndre, educar i que les dones denuncien".

En aquest aspecte, Ribó ha recordat que l'Ajuntament col·locarà dos 'punts violeta-espais segurs' per a sensibilitzar, informar i intervindre davant possibles casos de violència sexual durant les festes.

Així mateix, Fulgencio ha incidit que la Guàrdia Civil, a més d'intensificar el control dels productes pirotècnics, incrementarà la vigilància de les pedanies que envolten València i dels accessos a la ciutat. A aquesta junta s'ha incorporat el subdelegat del Govern espanyol a València, José Roberto González, i el BOE ha publicat el nomenament del nou cap superior de Policia de la Policia Local, Jorge Zurita, la qual cosa "afegeix un plus de garantia a aquest treball de coordinació de tots els agents de seguretat local i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

Suspés l'espectacle de llums a Russafa

Ribó ha informat que en la reunió Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'ha anunciat el servei continu nocturn del 16 al 20 de març. A més, ha apuntat que s'ha modificat parcialment el bàndol de Falles perquè l'espectacle de llums i música que estava previst als carrers de Cuba i Literato Azorín, al barri de Ruzafa, s'ha suspés i ja no seran necessàries les mesures de seguretat previstes.

L'alcalde ha valorat que "els mecanismes de comunicació" entre les diferents forces policials i de protecció civil "estan funcionant cada vegada millor" i ha augurat "unes Falles segures, com sempre, però una mica més".

next