El dispositiu especial de neteja en les zones de 'botellón' costa 6.500 euros al dia a València

Aquest operatiu està format per al voltant de 30 operaris que treballen amb 10 furgons per a cada brigada cada diumenge de l'any i 14 festius
28 setembre 2019 11:58h
L'Ajuntament ha detallat les dades del cost de neteja en les zones de 'botellón'. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València inverteix més d'una trentena d'operaris i inverteix 6.548 euros per dia en el dispositiu especial de neteja del diumenge i els festius en les zones de botellón, destinat a netejar els carrers de més concurrència durant cada diumenge de l'any i 14 festius.

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha fet balanç dels recursos que el servei de neteja municipal ha d'invertir a l'any per a deixar netes els carrers en les zones on es practica l'anomenat botellón a la ciutat.

Un total de 6.548 euros costa per dia de neteja aquest dispositiu especial que treballa cada diumenge de l'any i 14 festius. La resta de dies és el servei ordinari el que s'encarrega de netejar els carrers, segons ha detallat el consistori en un comunicat recollit per Europa Press.

Campillo ha destacat que la lluita contra el botellón té "diversos fronts" a causa dels "problemes de convivència que genera amb el veïnat i l'estat en el qual acaben els carrers plens de residus i escombraries". "Hem de reflexionar sobre l'impacte que té aquesta pràctica en els recursos públics i fomentar actituds cíviques que siguen compatibles amb l'oci i el descans, i mantindre els carrers nets", ha assegurat.

Aquest dispositiu especial de neteja, que actua de manera coordinada, està format per al voltant de 30 operaris que treballen amb 10 furgons per a cada brigada, dos camions cisterna, sis equips per a netejar les voreres, dues màquines agranadores mecàniques i altres dos furgons de neteja hídrica.

Les brigades es reparteixen per les tres zones de major concurrència de València, entre elles Benimaclet; Plaça Hondures; Blasco Ibáñez; els ponts des d'Aragó a les Arts; l'àrea que envolta les discoteques del districte dels Poblats Marítims i Quatre Carreres, i els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

next