La Diputació de València estrena una delegació de Bandes de Música "amb programa i pressupost propis"

El diputat Jordi Mayor és el responsable del nou departament, que està integrat dins de l'àrea de Cultura
25 juliol 2019 17:29h
La Delegació de Bandes de Música està integrada dins de l'àrea de Cultura que dirigeix Xavier Rius. A diferència d'anteriors legislatures, ara tindrà un diputat al capdavant i disposarà de programa i pressupost propis, amb la finalitat d'impulsar "aquesta activitat vertebradora que és patrimoni dels municipis". / PEXELS 

VALÈNCIA. Jordi Mayor, alcalde de Cullera, percussionista a la Societat Musical Santa Cecília i mestre de música, s'estrena a la Diputació de València com a responsable de Turisme i Bandes. El seu primer acte va ser la presentació de la 46a edició del concert 'Mano a mano', protagonitzat per les dues bandes de Bunyol.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va donar la benvinguda als responsables de l'Ajuntament i als presidents i directors de La Armónica i La Artística. Davant d'aquest públic, va assegurar que "la música i els músics que vertebren la província mereixien tindre entitat pròpia dins d'aquesta institució [la Diputació de València]".

En la mateixa línia es va expressar minuts després Jordi Mayor, qui va considerar que "era el moment de diferenciar la idiosincràsia de la música de banda dins de la cultura". El nou diputat de Turisme i Bandes de Música va assenyalar que "des de l'àrea de Cultura s'ha treballat bé el tema de la música, però es pot fer molt més". "Ara no hi ha excusa per a estar al servei de les bandes i els milers de músiques i músics que les formen", va afegir.

La Delegació de Bandes de Música està integrada dins de l'àrea de Cultura que dirigeix Xavier Rius. A diferència d'anteriors legislatures, ara tindrà un diputat al capdavant i disposarà de programa i pressupost propis, amb la finalitat d'impulsar "aquesta activitat vertebradora que és patrimoni dels municipis".

next