La Diputació de València espera que el Magnànim passe a ser gestionat per la Generalitat aquesta legislatura

La intenció tant de la corporació provincial com de la Conselleria de Cultura és que aquest organisme siga d'àmbit autonòmic
18 desembre 2019 19:43h
La vicepresidenta de la Diputació de València ha argumentat que, tant per a ella com per a Marzà, la IAM "mereix tindre un abast de país i no sols provincial". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, encarregada de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació (IAM) ha insistit aquest dimecres que "la voluntat" tant del conseller d'Educació, Vicent Marzà, com de la corporació provincial és que aquest organisme cultural passe a ser d'àmbit autonòmic i de gestió de la Generalitat, i que ho faça aquesta legislatura. A més, ha explicat que s'està treballant per a trobar la millor fórmula jurídica per a fer-ho possible i ha assegurat que una possibilitat podria ser la d'un consorci.

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres per a valorar els resultats del Magnànim enguany, Amigó ha subratllat que "la voluntat del conseller continua en eixa línia" i ha indicat que estan "treballant per a fer-ho possible" perquè, "evidentment, no és simplement la manifestació de voluntat del conseller i de la Diputació, sinó que després cal treballar perquè legalment siga possible".

La vicepresidenta de la Diputació de València ha argumentat que tant per a ella com per a Marzà, la IAM "mereix tindre un abast de país i no sols provincial". "Considerem que mereix eixa repercussió, que es poden fer coses ací a la província, però entenem que a Castelló i a Alacant els interessaria de la mateixa manera tindre un institut d'estudis com el Magnànim, que podria donar a conéixer moltíssimes coses també a les altres províncies. Tenim eixes limitacions provincials, encara que semble mentida", ha desenvolupat.

"A la cultura no se li poden posar límits provincials", ha postil·lat Amigó, que, preguntada per la fórmula que podria servir per a propiciar el canvi de model del Magnànim i si la figura d'un consorci s'està valorant, ha explicat: "Els assessors jurídics ens podrien dir la forma. Podria ser una de les formes, evidentment, però estem encara estudiant-ho. La que siga més senzilla perquè es faça realitat. Ja es va explorar en el seu moment i funcionava".

next