Dimiteix un diputat del PSPV a Castelló per pressionar una edil del PPCV per a governar a la Vilavella

Manel Martínez, a la regidora Immaculada Traver: "O t'acostes a bon arbre o te'n vas fora; jo t'estic donant aquesta possibilitat"
30 juliol 2019 16:50h
En les gravacions, Martínez pressiona per a propiciar la seua investidura com a alcalde. / EFE 

VALÈNCIA. L'alcalde socialista de la Vilavella (la Plana Baixa), Manel Martínez, ha dimitit del seu càrrec com a diputat provincial a Castelló després de fer-se públiques unes gravacions en les quals hauria pressionat una edil del PPCV del mateix municipi, Inmaculada Traver, per a propiciar la seua investidura com a alcalde.

Segons ha publicat el diari El Mundo, en els àudios es constatarien aquestes pressions per part de Martínez per a fer-se amb el suport de l'edil del PPCV en la investidura del passat 15 de juny, en la qual finalment el socialista va ser elegit alcalde perquè no es va presentar un altre edil electe del PPCV, Abelardo Zaragoza, vot que era necessari per a evitar que Martínez aconseguira l'Alcaldia.

En els àudios, als quals ha tingut accés EFE, s'escolta a Martínez dir-li a Traver: "Segurament seré diputat provincial, no sé de quina àrea", però, "ja t'ho vaig dir l'altre dia que parlàrem: si poguérem arribar a un enteniment, et podria garantir 4 anys de treball ací; si d'alguna manera poguérem arribar a un acord, jo podria fer alguna cosa per tu".

A més, assegura en referència al lloc de treball que Traver ostenta en el Servei Provincial de Restauració: "Ja et dic que ací es farà molta neteja, així que si t'acostes a bon arbre, et salvaràs. És així de dur, jo t'ho dic perquè no miraran res i o t'acostes a bon arbre o te'n vas fora, i jo t'estic donant aquesta possibilitat". Al mateix temps, li pegunta: "Què et suposa a tu deixar-nos governar o governar amb nosaltres".

I assegura: "Podeu tindre vida política allí i focus mediàtic; et puc donar una columna de Mediterráneo totes les setmanes si vols; podeu revisar totes les notes de premsa o fer notes vosaltres i enviar-les per l'Ajuntament, i de totes les fotos que es facen estar vosaltres presents".

Després de fer-se públic el contingut d'aquestes converses, Martínez ha presentat aquest dimarts la seua dimissió com a diputat provincial, segons un comunicat de la Diputació de Castelló.

El grup socialista a la Diputació ha ressaltat que, "malgrat ser una conversa personal i informal en el curs de les reunions normals que es realitzen entre els diferents grups abans de constituir un ajuntament, i gravada sense el consentiment de Manel Martínez, entenem que algunes de les coses que allí es recullen no són acceptables".

Assenyalen que Martínez "reconeix totalment el seu error" i que, per a "no danyar de cap manera la institució", ha posat el seu càrrec a la Diputació a la disposició del president José Martí, que ha acceptat la seua dimissió.

El grup socialista ha agraït la "bona labor exercida fins ara per Manel Martínez", i ha explicat que el seu objectiu és "canviar la manera en què la ciutadania veu la Diputació", una cosa que Martínez sap i per això "ha presentat immediatament la dimissió, gest que l'honra i que agraïm".

Finalment, des del grup socialista han destacat que el PSPV "sempre dona exemple" i "sempre és el primer partit a respondre i, al contrari que la resta de partits, sempre respon de manera ràpida, sense embuts ni dilacions".
No obstant això, fonts del PSPV han indicat que, de moment, Martínez manté el seu càrrec al capdavant de l'Alcaldia d'aquest municipi castellonenc de poc més de 3.200 habitants.

next