Diego Gómez i dos alcaldes més de la Ribera deixen de militar a Compromís "per la manca de democràcia interna"

Els primers edils d'Alzira, de Castelló de la Ribera i d'Alfarb volen palesar amb la seua renúncia el "malestar" per les últimes decisions preses pels dirigents de la coalició
20 juliol 2019 13:40h
L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el de Castelló de la Ribera, Óscar Noguera, i el d'Alfarb, Santi Cervera, han anunciat en un contundent comunicat que deixaran de pagar la quota de militants de Compromís per a passar a ser només simpatitzants. / FACEBOOK COMPROMÍS ALZIRA

VALÈNCIA. L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el de Castelló de la Ribera, Óscar Noguera, i el d'Alfarb, Santi Cervera, han anunciat en un contundent comunicat que deixaran de pagar la quota de militants de Compromís per a passar a ser només simpatitzants. També s'han adherit al text Pepe Hernandis, regidor d'Algemesí, i Paco Sanz, de Compromís per l'Alcúdia.

En el text, on afirmen que lamenten la decisió però que "les circumstàncies" no els deixen "una altra alternativa", asseguren que han presentat una carta a l'Executiva Nacional de la coalició manifestant el seu "malestar" per les últimes decisions preses per Compromís "sense haver rebut cap resposta".  També mencionen la dimissió de l'executiva de Gent de Compromís, "òrgan que no s'ha reconegut mai oficialment per membres de la marca Compromís".

La crítica fa referència específica a "la manca de democràcia interna de la 'coalició'" [amb la paraula coalició posada entre cometes], "després de molts anys silenciats i sense veu ni vot". Els sotasignats també lamenten que han estat "molts anys pagant la quota com un militant" però que no han tingut "mai els drets com un membre en ple dret de qualsevol dels partits que conformen un grup cada vegada menys harmònic i molt més distant anomenat Compromís".

El text continua parlant de "les desafortunades declaracions del company Joan Ribó, que sense ser militant de cap partit ha tingut la gràcia de col·locar un membre de l'Ajuntament de València a la Diputació, sense passar per cap procés participatiu", i acaba dient que s'ha menystingut sistemàticament els membres de Gent de Compromís "en decisions tan importants per a la política i per als representants dels municipis com la tria de diputats i diputades, representants en FVMP o fins i tot al Congrés."

Per tot això, aquests càrrecs públics de Compromís deixaran la militància; un gest que esperen que "convide a la reflexió als companys de Compromís perquè puguen redreçar la situació abans que no siga massa tard."

next