De la veu de Diana Reeves a la fusió d'Spanish Brass i Chano Domínguez: jazz estival per a les nits de Peníscola

El festival de la localitat del Baix Maestrat tindrà lloc al Palau de Congressos durant el mes de juliol
12 juny 2019 13:31h
Els quatre concerts del festival comencen a les 23 hores al Palau de Congressos de Peníscola. / SPANISH BRASS

VALÈNCIA. El Palau de Congressos de Peníscola (el Baix Maestrat) acollirà els quatre concerts que formen part de la programació de la 16a edició del Festival de Jazz de Peníscola. Durant les quatre cites nocturnes es podrà gaudir de la veu de Dianne Reeves i de la fusió flamenca d'Spanish Brass i el pianista Chano Domínguez.

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat aquest dimecres, 12 de juny, la programació del festival, que començarà el 5 de juliol. La primera cita serà amb el projecte Jeff Jerolamon Jazz Experiencie, una proposta encapçalada per "un dels bateries de jazz més solvents de l'escena estatal", ha destacat Marga Landete, la directora adjunta de Música i Cultura popular de l'IVC.

La segona ocasió per a gaudir d'aquest gènere tindrà lloc l'11 de juliol, amb la nord-americana Dianne Reeves, "la vocalista de jazz per excel·lència del panorama actual, guanyadora de cinc premis Grammy i del premi Jazz Master Awards, l'honor més alt que els Estats Units atorguen als jazzistes", ha explicat Landete.

El 19 de juliol seran el quintet de metalls valencians Spanish Brass i l'andalús Chano Domínguez qui oferiran el seu espectacle Puro de oliva en format sextet, un projecte on fusionen el jazz amb el flamenc junt amb els colors dels instruments del metall. I finalment, el 26 de juliol tancaran aquesta edició del Festival de Jazz de Peníscola Pepe Rivero & María Berasarte, que presenten Delirio, un nou projecte a piano i veu que conjuga temes propis amb cançons molt conegudes.

El Festival de Jazz de Peníscola combina aquestes propostes de proximitat amb grans noms del jazz, tal com ha explicat Marga Landete. "Presentem una edició més del Festival de Jazz de Peníscola, que és ja una cita totalment consolidada del calendari estiuenc i que aporta un plus cultural a una localitat molt turística com és Peníscola. És un marc idoni per a acollir propostes musicals nacionals i internacionals d'altíssima qualitat com les que s'inclouen en la programació d'enguany", ha explicat.

Per la seua banda, Alfonso Ribes, el delegat territorial de l'IVC a Castelló de la Plana, ha explicat que en aquesta edició tots els concerts es faran al Palau de Congressos de Peníscola, seguint la dinàmica de funcionament que ja es va iniciar l'any passat i que "permet donar més valor i dignitat a les propostes artístiques que presentem".

El festival s'allarga durant tot el mes de juliol amb un concert setmanal que començarà a les 23 hores. Les entrades dels diferents concerts que componen el festival es poden adquirir a les taquilles de l'Auditori de Castelló de la Plana i al Palau de Congressos de Peníscola. Tenen un preu d'entre 10 i 20 euros.

next