Detingut a Benigànim un matrimoni que obligava una dona a prostituir-se

La parella arestada es troba en presó provisional i se li imputa un delicte de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual
14 agost 2019 11:12h
La investigació va finalitzar amb l'entrada i escorcoll al domicili de la parella arrestada, on els agents van intervindre 320 euros en efectiu, documentació de la víctima, telèfons mòbils, justificants de diners enviats a Romania i documents que proven els serveis sexuals que la víctima es veia obligada a practicar. / POLICIA NACIONAL

VALÈNCIA. La Policia Nacional ha detingut a Benigànim un matrimoni presumptament dedicat al tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual. A més, ha aconseguit alliberar una jove que era prostituïda en una carretera del municipi i a la qual obligaven a treballar sota un "control extrem" fins a deu hores diàries.

La víctima havia d'avisar els seus captors cada vegada que realitzava un servei perquè recolliren la prestació rebuda, segons ha informat la Policia en un comunicat. 

El detingut suposadament la colpejava i violava quan desitjava i la jove va ser obligada a avortar en dues ocasions per a poder continuar lucrant-se amb la seua explotació. Al matrimoni, que es troba ja en presó provisional, se li imputa un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual.

La investigació es va iniciar al febrer. Els agents van rebre una sol·licitud per part de la Fiscalia de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l'Estat en la qual es comunicava l'existència d'una ordre europea per a saber "tota la informació possible" sobre l'ara detingut.

Els policies van constatar que la víctima havia sigut captada per aquesta parella a Romania sota la promesa d'un "treball digne i millors condicions econòmiques". No obstant això, en arribar a l'estat espanyol, la van obligar a exercir la prostitució "sota amenaces i coaccions".

La jove tenia un horari fixat pels detinguts i era traslladada a una carretera de la localitat on vivien els captors i on estava des de les 10.00 fins a les 20.00 hores.

Quan la víctima es negava a realitzar pràctiques sexuals o la veien parlant amb alguna persona del seu país natal, suposadament era "colpejada, vexada i humiliada" pel detingut, que la sotmetia a un "abús constant sense importar el seu estat de salut".

La investigació va finalitzar amb l'entrada i escorcoll al domicili de la parella arrestada, on els agents van intervindre 320 euros en efectiu, documentació de la víctima, telèfons mòbils, justificants de diners enviats a Romania i documents que proven els serveis sexuals que la víctima es veia obligada a practicar.

next