Detingut un jove per demanar en les xarxes socials imatges sexuals a deu menors a canvi de 500 euros

El jove emprava perfils on simulava tenir l'edat de les xiquetes per a guanyar-se la seua confiança i enganyar-les
11 juny 2019 14:00h
El detingut enganyava les menors fent servir perfils en les xarxes socials on simulava ser una xiqueta de la mateixa edat. /  EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil ha detingut a Villena (l'Alt Vinalopó) un jove de 21 anys que presumptament enganyava, a través de les xarxes socials i d'aplicacions de missatgeria, xiques menors, amb edats pròximes als 13 anys, perquè li remeteren imatges d'índole sexual a canvi d'una quantitat de diners que oscil·lava entre els 200 i els 500 euros. Les deu víctimes residien a les demarcacions d'Alacant i València i també a Sevilla.

A l'arrestat se'l considera presumpte autor d'un delicte de corrupció de menors i d'un altre contra la intimitat i la pròpia imatge. El detingut suposadament usava perfils públics de les xarxes socials en els quals simulava ser una xiqueta d'aquesta mateixa edat per a guanyar-se la confiança de les seues víctimes, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Passat un temps, aprofitava la confiança per a presumptament demanar-los material fotogràfic i videogràfic en actitud sexual "explícita" i fins i tot intentava concertar cites presencials per a intentar mantindre relacions sexuals amb elles. No obstant això, segons la Guàrdia Civil, cap d'aquestes cites es va arribar a materialitzar, ja que va ser detingut abans que es produïren.

La Guàrdia Civil va poder identificar aquesta persona i va trobar en el seu domicili un telèfon mòbil que ha permés identificar, fins al moment, deu víctimes diferents residents a les províncies d'Alacant, València i Sevilla. No es descarta l'aparició de més menors afectades, ja que continua l'estudi del dispositiu mòbil.

L'operació ha sigut desenvolupada per l'Equip de Policia Judicial de Villena. El detingut ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial, que ha decretat la seua llibertat provisional encara que amb la prohibició d'aproximar-se a les diferents víctimes, la prohibició d'aproximació a qualsevol centre escolar i la prohibició de realitzar qualsevol activitat relacionada amb menors.

next