L''exèrcit pallasso' de Desmilitaritzem l'Educació protesta a Expojove contra l'estand militar a la fira

La concentració estava convocada a les 11 hores, tot coincidint amb la inauguració 
26 desembre 2019 13:03h
La campanya ha decidit emprendre accions de protesta per a protegir l''espai educatiu". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Desmilitaritzem l'Educació ha tornat a protestar enguany contra la presència de l'exèrcit a Expojove. El col·lectiu, al qual pertanyen més de 60 associacions, ha mostrat el seu rebuig aquest dijous amb una concentració on 13 clowns del 'Jejejército', que s'han desplegat per 'chorprecha' en la inauguració de la fira. L'entitat ha criticat el regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset –al qual qualifiquen com a 'Pere Fusell'– per permetre la presència de l'estand de les Forces Armades a la fira.

L'entitat s'ha concentrat al voltant de les 11 hores en la porta de la fira. "L'Ajuntament de València continua convidant enguany l'Exèrcit a la Fira de l'Oci Infantil i Juvenil ExpoJove a fer pedagogia de la guerra i la violència, i propaganda de reclutament a joves/xiquetes a pesar de les reiterades mentides sobre la presència única de l'UME a l’estand del Ministeri de Defensa", han criticat en un comunicat.

Per això han explicat que un any més la campanya Desmilitaritzem l'Educació, que reuneix 60 entitats del món educatiu, sindical, veïnal i social valencià i també d'arreu l'Estat, hi anirà a mostrar el seu rebuig i a demanar un Expojove per la pau i sense institucions armades a la mateixa inauguració de la fira.

"L'Ajuntament de València, organitzador d'Expojove, per declaracions del seu regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i de l'alcalde, Joan Ribó, continua negant-se a considerar la demanda de bona part del món educatiu i social valencià qu, en coherència amb els valors educatius de la pau i la no violència, no es conviden les Forces Armades a Expojove", lamenten. 

La campanya ha protestat per a protegir l''espai educatiu i reclamar un Expojove millor, coherent amb els valors educatius, per la pau i sense cap apologia de les armes i la violència més o menys explícita, maquillada o embolicada en un màrqueting "humanitari" com fins ara.

A més, aquestes 60 organitzacions que formen la campanya diuen que quan Pere Fuset i Joan Ribó afirmen un any més que només es convida la Unitad Militar d'Emergències de l'Exèrcit a ExpoJove falten totalment a la veritat: "El que trobàrem l'any passat a l'estand del Ministeri de Defensa fou un camió de l'UME amb una tirolina a un racó i la resta ocupat per una minipista d'entrenament militar i vehicles no armats del regiment de combat Regimiento de Caballería Ligero Acorazado 'Lusitania' núm. 8 amb un important desplegament gràfic d'armament en cartells i material informatiu, fins i tot amb publicitat de reclutament, a la vista de xiquets i xiquetes: una antipedagogia en tota regla, una apologia de la guerra i la violència i un poc dissimulat intent de normalitzar el que és intolerable a un espai educatiu i de reclutar a futur els seus visitants". 

En aquesta ocasió, els manifestants també han constatat la presència d'unitats de combat, com ara el regiment Lusitània a l'estand de l'UME. 

next