Una desena de ciutats mediterrànies exigeixen que s'alce el bloqueig de les tasques de rescat marítim

València és una de les ciutats que demana al govern estatal i a la Unió Europea que es protegisquen els drets humans "de les persones que fugen de la violència armada i de la falta d'oportunitats"
10 febrer 2019 10:49h
Les ciutats portaran un manifest conjunt a la Comissió Europea. Imatge d'arxiu.

BARCELONA. València, Barcelona, Madrid, Saragossa, Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo van fer aquest dissabte una cimera a Roma per a teixir una aliança que reclame als governs espanyol i italià, i també a la Unió Europea, que alcen immediatament els bloquejos administratius de les ONG de rescat marítim a la zona SAR del mar Mediterrani i que òbriguen els ports per a l'acollida de persones rescatades al mar. 

En un manifest conjunt que es portarà a la Comissió Europea, les ciutats mediterrànies demanen que es "protegisquen els drets humans de les persones que fugen de la violència armada i de la falta d'oportunitats". El manifest porta per títol 'Crida d'alcaldes i alcaldesses per a salvar Europa de si mateixa'.

A la trobada de ciutats també hi van participar diferents ONG de salvament marítim que s'han vist afectades per les polítiques de bloqueig com ara Open Arms, Sea Watch i Mediterranea.

next