Denuncien l'expulsió il·legal d'un migrant internat en el CIE de València

Els advocats de l'home asseguren que cal revisar el cas del seu client que té tres filles menors, una amb nacionalitat espanyola
25 març 2019 17:46h
En Naciri, nascut al Marroc i resident a Alcalà de Xivert des del 2004, casat i pare de dues xiquetes de 7 i 5 anys i un bebé de dos anys. / EFE

VALÈNCIA. Els advocats d'un immigrant d'origen marroquí han denunciat que l'home va ser traslladat diumenge del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València a Algesires, en aplicació d'una ordre d'expulsió immediata que consideren "il·legal", ja que, afirmen, segons la Fiscalia de l'Estat el seu cas s'havia d'haver revisat.

Fonts de la Delegació del Govern han informat a EFE que l'ordre d'expulsió per set anys va ser dictada per l'Audiència Provincial de Terol, a petició del mateix home, Hassan En Naciri, en substitució de la pena de presó de tres anys, i que és el jutjat el que posa els fets en coneixement a la Policia Nacional, sense la intervenció per tant de l'Oficina d'Estrangeria.

Segons la família i els advocats, En Naciri, resident a Alcalà de Xivert (el Baix Maestrat), es troba desaparegut des que diumenge fora traslladat del CIE de València suposadament a Algesires, en compliment d'una ordre d'expulsió "immediata" i a pesar que els seus lletrats havien presentat un recurs perquè es revocara l'ordre.

L'advocat de l'home, Antonio Pérez, del despatx ZB&P Advocats, ha relatat a EFE que s'han posat en contacte amb el CIE i amb la Delegació del Govern per a conéixer la destinació del seu client, que va ser detingut el passat 9 de març, i que l'única informació de la qual disposen és que va ser pujat a un cotxe diumenge, a les 15 hores, amb destinació a Algesires.

En Naciri, nascut al Marroc i resident a Alcalà de Xivert des del 2004, casat i pare de dues xiquetes de 7 i 5 anys i un bebé de dos anys, va ser condemnat al gener del 2016 per l'Audiència de Terol a 3 anys de presó per un delicte contra la salut pública, per la venda a xicoteta escala de cocaïna, i a l'octubre d'eixe mateix any es va substituir la presó per la seua expulsió de l'Estat.

Aquesta ordre, afig el seu advocat, no es va executar fins al passat 30 de novembre, data en la qual l'Audiència provincial de Terol va dictar una ordre de "crida i cerca", que va portar a la seua detenció el passat 9 de març.

La defensa de l'home assegura que l'ordre d'expulsió és "il·legal" perquè, segons la circular 7/2015 de Fiscalia de l'Estat, com que no s'ha executat en el termini de dos anys era obligatori revisar-la, abans de conducta a l'expulsió, les seues actuals circumstàncies.

Segons assenyala, l'home tenia treball i estava "perfectament arrelat" en el municipi en el moment de la seua expulsió, ja que les xiquetes estan escolaritzades en la població i va comprar un pis amb hipoteca el 2018 en el qual viu amb la seua família.

A més, al·lega que la filla major té nacionalitat espanyola des del 2017 i la menuda ja té l'informe favorable per a la concessió, per la qual cosa en compliment amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea 8/3/2011 "era impossible expulsar Hassan per ser pare d'una ciutadana europea, que depén econòmicament d'ell i, a més, és menor".

Segons l'advocat, es tracta per tant d'una "clara vulneració dels drets humans" i assegura, a més, que van traslladar a la Fiscalia un informe perquè es revocara la seua expulsió, del qual encara no han tingut resposta.

Pérez ha assenyalat així mateix que no han pogut esbrinar el parador actual de l'home, per la qual cosa temen que se li aplicara una expulsió "immediata" quan va arribar a Algesires, una mesura que considera "il·legal".

next