Demòcrates Valencians es presenta a les europees en la coalició liderada pel PNB i Coalició Canària

Lluís Bertomeu representa la quota valenciana de la Coalició Per una Europa Solidària
7 maig 2019 17:07h
La coalició vol defensar a Europa la "realitat plural i diversa" de l'Estat i els "interessos de les autonomies". / CEUS

VALÈNCIA. Demòcrates Valencians es presenta a les eleccions europees en la Coalició Per una Europa Solidària (CEUS), una candidatura integrada per la formació valenciana junt amb el Partit Nacionalista Basc (PNB), Coalició Canària, Proposta per les Illes Balears, Compromís per Galícia i Geroa Bai, liderada per l'actual eurodiputada basca Izaskun Bilbao junt amb el candidat canari Luis Padilla i en la qual estarà Lluís Bertomeu com a representant valencià.

En la coalició, que s'ha presentat aquest dimarts a Bilbao, Demòcrates Valencians participa com a formació representant del País Valencià, amb el seu secretari d'organització, Lluís Bertomeu, com a candidat principal. També estan presents en la llista els dirigents de Demòcrates Valencians per Alacant José Otero i Josep Ignasi Gelabert de Castelló de la Plana, a més de l'empresària valenciana Eva Cueco.

La llista de CEUS, segons defensa la seua cap de cartell, Izaskun Bilbao, representa la candidatura europea "fermament defensora de l'autogovern dels territoris i dels drets socials de les persones".

Aquesta coalició "vol aprofundir en la realitat plural i diversa de l'Estat, representant directament davant Europa tots i cadascun dels interessos d'aquestes autonomies". Bertomeu ha explicat que volen "una Espanya circular on càpiguen tots". "Per això ens presentem a Europa, per a ser la veu forta de la nostra terra en la reclamació del Corredor Mediterrani i en la defensa a ultrança de tots els nostres sectors productius, especialment de l'agricultura valenciana", ha assenyalat el polític valencianista.

next