Paralitzada la deportació d'una dona boliviana que porta 17 anys a València

La dona, amb dos fills i tres nets espanyols, no té ja cap vincle amb Bolívia, segons CIEs NO
14 febrer 2019 16:46h
La dona es troba des de fa dos dies als calabossos de la comissaria de Paterna. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La deportació de la dona boliviana de 63 anys que resideix a València des de fa 17 ha sigut paralitzada després que els seus representants hagen presentat un recurs a l'ordre d'expulsió, la qual cosa ha propiciat la seua posada en llibertat després de dos dies als calabossos de la comissaria de Paterna.

Fonts de la Delegació del Govern espanyol del País Valencià han informat a EFE que continuen analitzant l'expedient d'aquesta dona, que anava a ser deportada a Bolívia perquè un jutjat considera que no té arrelament suficient a València, amb la intenció de donar una resposta al més ràpid possible.

Segons Cristina Martínez, portaveu de la plataforma pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO), que es paralitze l'ordre "no significa que s'haja revocat" i ara la dona "ha de tractar d'aconseguir un permís de residència".

La plataforma ha indicat que la dona treballa com a empleada de la llar interna i cuidant xiquets i ancians, i té dos fills i tres nets espanyols. 

"Vulneració del dret a l'assistència"

Així mateix, ha denunciat que la seua ordre d'expulsió estava des del 28 de gener en la comissaria i no va ser notificada a temps a la seua advocada, de manera que es va impedir que la lletrada poguera actuar per a paralitzar l'expulsió, la qual cosa "és una clara vulneració del principi del dret a l'assistència legal".

La dona es trobava des de fa dos dies als calabossos de la comissaria de Paterna sense poder veure la seua família i completament angoixada davant la seua possible deportació a Bolívia, país amb el qual no té ja cap vincle, han informat des de plataforma CIEs NO. La portaveu de CIEs NO, Cristina Martínez Ferrando, assegura que és "inhumà" que tanquen i deporten una persona la llar i família de la qual estan a València.

next