De les protestes del Cabanyal a governar en el Botànic II: Compromís celebra en vídeo els seus 10 anys de vida

La coalició fa un breu repàs de la seua història des del 2010 fins a l'actualitat, una dècada en què afirmen que s'ha passat "de la vergonya a la dignitat"
21 desembre 2019 16:43h
La coalició ha recordat els seus primers anys, quan feia costat als moviments socials. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Compromís ha llançat un vídeo a les xarxes socials per a celebrar els 10 anys de vida de la coalició formada pel Bloc, Iniciativa del Poble Valencià i VerdsEquo. En la peça fan un breu repàs des de 2010 fins a l'actualitat, una dècada en què afirmen que s'ha passat "de la vergonya a la dignitat".

Entre d'altres, recorden els primers anys de treball parlamentari a les Corts, així com la presència junt amb moviments socials en diverses protestes, com ara les de barri del Cabanyal contra el projecte de perllongament de l'Avinguda Blasco Ibáñez, on l'actual vicepresidenta Mónica Oltra va participar activament. 

Des d'ahí es viatja fins a l'arribada als governs de la Nau i del Botànic per a destacar actuacions com la reversió de l'Hospital de la Ribera, la gratuïtat dels llibres escolars, l'aprovació de la llei d'igualtat LGTBi o l'acolliment de les persones refugiades rescatades per l'Aquarius. 

next