Diari La Veu del País Valencià
Daniela González: Les societats musicals estem infravalorades, cada any rebem menys diners del govern central

VALÈNCIA. L’11 de maig, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) triava en la 51a Assemblea General la persona que ha d’ocupar la Presidència després que l’anterior màxim responsable de les agrupacions musicals valencianes, Pedro Rodríguez, abandonara el càrrec per a fer el salt a la política.

Daniela González es va convertir en l’Assemblea celebrada a Pego en la primera presidenta de la FSMCV, una entitat que el 2018 celebrava 50 anys d’història i que mai havia estat encapçalada per una dona. Allò que sí que ha tingut lloc en l’ens federatiu és la relació directa entre la Presidència i el món polític. En cinc dècades, tres presidents han tingut abans, durant o després d’ocupar el càrrec directiu vida política. Els dos expresidents, Josep Almeria i Pedro Rodríguez, han sigut diputat a les Corts –per Podem en el primer cas– i senador –en el cas de Rodríguez, com a independent dins del grup socialista.

L’actual presidenta assegura que li agrada la política, però manté que no usarà la representació que ostenta en la federació com a trampolí polític en un futur. Tot i formar part de la junta directiva anterior i ocupar la direcció del Centre d’Estudis de la FSMCV, sosté que s’ha de posar al dia en molts dels fronts que té oberts l’entitat. Traslladar-se a la seu, a l’Alqueria de Julià, que s’havia d’inaugurar el 2018; abordar un conveni laboral per als més de 4.000 professors i directors de bandes, que es regeixen pel conveni de perruqueries, o negociar el finançament de la federació són alguns dels reptes immediats que haurà de solucionar Daniela González.

Li agrada la política?

Si la pregunta és si m’agrada la política i si després aniré a fer-ne la resposta és no. M’agrada saber què diuen tots els partits polítics. De fet, em llig tots els programes electorals i mire tots els debats, però perquè m’agrada saber on estic i qui és qui, què fa i què diu cadascú. La política m’interessa com a tal i més en una institució com aquesta, en què has de parlar amb tots els partits polítics i has de saber què és cadascú. Fins ahí, sí. La resta ja et dic que no.

Com han tractat els partits la FSMCV durant aquestes campanyes electorals?

Nosaltres sempre hem fet el primer pas quan ha arribat una campanya electoral. Passem a tots els partits polítics que tenen representació a les Corts les nostres necessitats i després ja depén d’ells decidir si volen vindre a parlar amb nosaltres o no. Això s’ha fet sempre, almenys des que jo he format part de l’organigrama de la federació, en totes les campanyes electorals. Durant la campanya electoral per a les eleccions autonòmiques només ha passat per ací Compromís i durant les municipals, també, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, que ens va demanar una reunió. El Partit Socialista, en canvi, va mantindre reunions directament a través de les societats musicals. Però, en general, els partits solen vindre a parlar amb la federació, almenys durant el període electoral. En els últims quatre anys he vist prou comunicació i diàleg amb els polítics.

Però s’han materialitzat els compromisos polítics amb la FSMCV?

Sí, la veritat és que en els últims quatre anys, pel que fa a finançament, hem crescut prou.

Comparteix

Icona de pantalla completa