La DANA obliga a suspendre la circulació del tren entre València i Alacant

El servei de rodalia entre Múrcia i Alacant també s'ha vist afectat per les pluges torrencials
12 setembre 2019 13:12h
Les precipitacions han provocat dues incidències en la línia ferroviària entre Xàtiva i Alcoi, i entre València i Alacant. / DLV

VALÈNCIA. Les pluges torrencials que s'estan produint en el segon dia de la DANA han obligat Adif a interrompre la circulació ferroviària entre les estacions de La Encina i la Font de la Figuera, i entre Almansa i La Encina en la línia d'ample convencional València– Albacete/Alacant. També s'ha suspés la connexió entre les estacions de Cieza i Agramón, pertanyents a la línia Albacete-Múrcia.

Les precipitacions han provocat dues incidències en la línia ferroviària entre Xàtiva i Alcoi, i en la que cobreix València i Alacant. Renfe ha establit un pla de transport alternatiu per carretera per a donar servei als viatgers en els trams afectats, segons han informat fonts de la companyia i d'Adif.

Pel que fa a la circulació entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, amb una freqüència de quatre trens al dia en cada sentit, ha quedat interrompuda a causa de l'acumulació d'aigües en les vies a Ontinyent. 

Així mateix, s'ha vist afectada la línia entre València i Alacant, tant de mitjana com de llarga distància, a causa de les condicions meteorològiques adverses entre Almansa i La Encina. 

Pel que fa a les línies de rodalia, s'ha vist afectada la relació Múrcia-Alacant entre les estacions de Callosa del Segura i Oriola entre les 11.20h i les 11.50h. Les línies d'alta velocitat no s'estan veient afectades.

Adif ha mobilitzat personal per al reconeixement de les línies afectades i, una vegada les condicions meteorològiques ho permeten, comprovar, reparar els danys i restablir la circulació al més prompte possible.

A més, s'han mobilitzat sis tremuges de balast a Múrcia de 93 metres cúbics i sis més a València amb 216 metres cúbics, juntament amb personal tècnic d'Adif. Així, es reconeixeran els trajectes de les línies més susceptibles de veure's afectades segons les previsions meteorològiques.

next