Dalmau no vol Intu Mediterrani ni "macroprojectes" que "afecten enormement el medi ambient"

El conseller ha assegurat que "cal donar suport al xicotet comerç" i que no es pot fer que "els clients acaben anant a un altre lloc on hi ha major precarietat en el treball"
8 juliol 2019 12:46h
Dalmau assegura que el seu rebuig "no implica que no hàgem de ser innovadors". / JORGE GIL, EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha manifestat que no creu "en els grans macroprojectes", com ara el del centre comercial Intu Mediterrani, projectat a Paterna (l'Horta Oest), "i menys en llocs on el que cal fer és donar suport al xicotet comerç, a més que afecten enormement el medi ambient".

En aquest sentit, Dalmau ha sostingut en una entrevista a Europa Press que "el que no podem fer és que els clients acaben anant-se a un altre lloc on hi ha major precarietat en el treball i on estem envaint zones que haurien de ser zones protegides".

Des del seu punt de vista, en aquest moment de "transició verda i lluita contra el canvi climàtic i la precarietat social, les polítiques han d'anar destinades a donar suport al xicotet comerç, a l'autònom, a la gent que tots els dies ha d'alçar-se d'hora per a obrir la seua persiana", ha remarcat.

"Això no implica que no hàgem de ser innovadors", ha puntualitzat, en la recerca de "formes per a augmentar l'ocupació i en un pla de xoc contra l'atur"; són "preocupacions" que estan al Consell "però mai en detriment de la dignitat en les condicions de treball, ni en detriment de llocs protegits ambientalment o que mereixen protecció", ha conclòs.

L'empresa Intu Eurofund va presentar el passat mes de juliol un nou projecte per a Puerto Mediterráneo, que va passar a dir-se Intu Mediterrani, després del rebuig de la primera proposta al setembre del 2016 per part del Consell en haver rebut una memòria ambiental desfavorable a l'Actuació Territorial Estratègica (LLIGUE).

El nou projecte d'Intu redueix en un 25% la seua superfície, en passar d'una edificabilitat de 500.000 metres quadrats en la proposta anterior als 375.000 metres. Així mateix, el passat 20 de desembre els promotors del centre van oferir construir un parc al costat del centre comercial d'unes 20 hectàrees de superfície en La Mola com "un gest de bona voluntat".

next