Dalmau busca seu per a la Vicepresidència Segona: "Un lloc mòdic que no supose una despesa desmesurada"

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha mostrat segura que l'edifici escollit "formarà part del patrimoni públic valencià" i descarta així la possibilitat que es llogue
5 juliol 2019 18:00h
Dalmau va aconseguir fer-se amb la Vicepresidència Segona que coordinarà polítiques verdes durant les negociacions del Botànic II. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat aquest divendres que el que "menys" el preocupa és la seu en la qual se situarà la seua Vicepresidència Segona, per la qual cosa es buscarà "a poc a poc" i sempre sota els criteris d'"austeritat" i "racionalització" dels recursos públics, "sense grans despeses".

"No podem entendre la política com un privilegi" sinó com un "deure ciutadà", ha manifestat en relació a les informacions que especulen sobre la possible ubicació de la nova vicepresidència, algunes de les quals assenyalen que podria adquirir-la a través d'un lloguer i no a partir d'un dels edificis en propietat de la Generalitat. El vicepresident segon les ha qualificat de "totalment errades" o "falses".

"Ací ja no estem per a grans fasts o grans despeses en luxes, com feien els governs de la dreta. Això, per descomptat, no ho farem", ha apuntat en una entrevista a Europa Press.

El vicepresident segon ha explicat que ja fa unes setmanes que estan treballant i encara no hi ha seu, però que ara el que el preocupa és "formular polítiques públiques, solucionar el problema de l'habitatge i treballar perquè les persones tinguen un sostre on viure".

Ja "hi haurà un lloc on despatxar i treballar", en el qual els funcionaris puguen fer eficientment el seu treball de manera còmoda, sobre la base de "mecanismes de racionalització de l'administració pública que han sigut un dels pilars del Consell".

Segons Martínez Dalmau, busquen "llocs mòdics, no gaire grans, on treballar amb comoditat, però per descomptat sense que supose una despesa desmesurada ni molt menys". En aquest sentit, ha recordat que sempre ha defensat que "amb els diners públics cal ser particularment acurats", per la qual cosa es buscarà un espai on "treballar en condicions" però "sense que això implique mai un privilegi com ha implicat ací durant els governs de la dreta", ha sentenciat.

Oltra, convençuda que formarà part del patrimoni públic

També la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s'ha referit a aquest tema quan se li ha preguntat en la roda de premsa posterior al ple del Consell i s'ha mostrat "convençuda" que la ubicació de la Vicepresidència Segona, liderada per Rubén Martínez Dalmau, "formarà part del patrimoni públic valencià".

"No sé el que pensa el vicepresident segon, però estic convençuda que les ubicacions que es buscaran i trobaran formaran part de patrimoni públic valencià", ha sostingut Oltra.

next