Dalmau avala Naiara Davó com a successora d'Estañ en la Secretaria General de Podem 

El vicepresident segon creu que l'actual síndica seria "una magnífica secretària general que pot obtindre el consens majoritari del partit"
30 juliol 2019 06:00h
Dalmau pensa que la futura secretària general "ha de ser una dona" perquè "cal feminitzar la política". / PODEM

VALÈNCIA. L'anunci que va fer Antonio Estañ la setmana passada assegurant que no concorreria de nou al càrrec de secretari general de Podem –que ocupa des de maig del 2017– ha obert el debat intern en la formació per a escollir el seu relleu. Alguns miren cap a la síndica a les Corts de la formació, Naiara Davó, que per a Martínez Dalmau seria "una magnífica secretària general que pot obtindre el consens majoritari del partit". 

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica assegura en declaracions a Diari La Veu que la diputada alcoiana és una bona candidata per a succeir Estañ després de la III Assemblea Ciutadana que se celebrarà, previsiblement, a l'octubre. 

Dalmau pensa que la substituta d'Estañ "ha de ser una dona" perquè "cal feminitzar la política i, particularment, la política partidista". "Per ara, l'única persona que s'ha presentat o que s'ha dit que té aspiracions és Naiara Davó", afegeix el conseller respecte a l'actual portaveu parlamentària de Podem, qui pensa que serà "una magnífica secretària general que pot obtindre el consens majoritari del partit".

Davó va convertir-se en la síndica de la formació al Parlament després que Dalmau renunciara a l'acta de diputat per a dedicar-se a la seua tasca com a vicepresident i conseller. En aquell moment, Davó –secretària general del partit a Alcoi– va imposar-se en la votació del Consell Ciutadà Valencià a l'altra candidata a exercir de portaveu, Pilar Lima.

Respecte la possible concurrència de Pilar Lima a la Secretaria General –a la qual ja es va presentar el 2017, quan Estañ es va imposar en les votacions–, Dalmau ha assegurat que "ningú, ni tan sols Pilar", li ha dit que s'estiga plantejant presentar-se. Malgrat això, assenyala que "és una molt bona activista i una dona totalment compromesa amb el canvi al País Valencià, que té un treball enorme a fer en el marc de les Corts Valencianes".

next