El cunyat de Barberá acudeix a signar al jutjat per primera vegada després d'eixir de la presó

José María Corbín està considerat el principal implicat en l'operació Assut, que investiga el suposat cobrament de comissions en adjudicacions d'obres públiques
2 maig 2019 14:13h
La magistrada va deixar Corbín en llibertat condicional sense fiança el passat dimarts i te l'obligació de presentar-se dues vegades al mes al jutjat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa Rita Barberá, ha acudit aquest dijous per primera vegada a signar al jutjat des de la seua eixida de la presó aquest dimarts, 30 d'abril, després que va ser detingut en el marc del cas Assut.

La magistrada del jutjat d'instrucció número 13 de València investiga en aquesta causa el presumpte cobrament de comissions amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien realitzat al bufet del lletrat.

L'advocat valencià ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València quan passaven pocs minuts de les 13.00 hores acompanyat de la seua filla Rita Corbín Barberá, neboda de l'exalcaldessa. Corbín ha passat, en primer lloc, pel jutjat d'instrucció número 13 per a després dirigir-se a la cabina en la qual els qui tenen ordenada aquesta mesura acudeixen a signar, tot això sense fer cap mena de declaració als periodistes que l'esperaven.

La jutgessa va adoptar la decisió de deixar-lo en llibertat després de la petició de la defensa de l'advocat, en entendre que la causa que va motivar el seu ingrés a la presó –la possibilitat d'alteració o destrucció de proves– ha disminuït.

D'aquesta manera, Corbín va quedar dimarts en llibertat provisional sense fiança, encara que amb retirada de passaport i obligació de comparéixer dues vegades al mes al jutjat.

Dos lletrats arrestats

La magistrada del jutjat d'instrucció número 13 de València va decretar el passat 4 d'abril presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'advocat José María Corbín, detingut en el marc de l'operació Assut i considerat en la investigació com el principal implicat, i va acordar la llibertat provisional del segon arrestat, el també lletrat Diego Elum, a qui va imposar com a mesura cautelar compareixences apud acta davant el jutjat cada 15 dies i la retirada del passaport.

La causa, que va arrancar fa dos anys, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències, i se segueix també contra altres investigats més que no van estar detinguts.

next