Cultura distingeix la trajectòria de la jurista Julia Sevilla amb el premi Lluís Guarner

L'advocada ha desenvolupat el seu treball investigador dins dels drets de la dona i la igualtat de gènere, sobre els quals ha impartit nombrosos cursos, conferències i seminaris
11 febrer 2019 17:29h
El guardó es lliurarà aquesta primavera durant un acte acadèmic. / EFE 

VALÈNCIA. El patronat Lluís Guarner, que presideix la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha concedit per unanimitat el seu premi anual a la jurista valenciana Julia Sevilla per la seua trajectòria pels moviments culturals i polítics que afavoreixen les polítiques d'igualtat i de promoció social de les dones, ha informat la Generalitat.

Julia Sevilla va estudiar Dret en la Facultat de València, on es va llicenciar en 1962 i va realitzar el seu doctorat. A més de presidenta de la Fundació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana i de ser part de la Coordinadora Espanyola del Lobby Europeu de Dones (Celem, per les seues sigles en castellà), va ser professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració des de 1980 i lletrada de les Corts en 1983.

El seu treball investigador s'ha desenvolupat dins dels drets de la dona i la igualtat de gènere, sobre els quals ha impartit nombrosos cursos, conferències i seminaris en universitats espanyoles i internacionals.

"Julia Sevilla ha creat una nova manera de pensar i d'actuar en l'àmbit acadèmic que respon als principis democràtics de donar participació a les dones en condicions d'igualtat", han explicat les fonts.

Aquest premi anual s'entregarà a la primavera en un acte acadèmic a la Biblioteca Valenciana i està dotat amb 15.025,30 euros, la finalitat del qual és reconéixer la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats d'autors amb especials vincles amb el País Valencià.

L'escriptor valencià Lluís Guarner va instituir com a hereva dels seus béns, a benefici d'inventari, la Generalitat, que ha de destinar el producte d'aquestos béns a l'establiment d'un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de Lluís Guarner.

next