Cotino obri dimarts les declaracions per la visita del Papa que tancarà Camps al juny

L'expresident de la Generalitat serà l'últim en passar davant del jutge que investiga les irregularitats en l'estada de Benet XVI a València
12 maig 2019 13:03h
El jutjat d'instrucció número 5 de València investiga la presumpta comissió de delictes de prevaricació administrativa. / EFE

VALÈNCIA. L'exvicepresidente del govern valencià, expresident de les Corts i exdirector general de la Policia Juan Cotino, serà el primer dels huit investigats –entre ells Francisco Camps– per suposades irregularitats en els contractes per a la visita del Papa a València el 2006 que declararà davant el jutge el proper dimarts, 14 de maig.

Segons el calendari acordat pel jutjat d'instrucció número 5 de València, del qual va informar el Tribunal Superior de Justícia, Cotino declararà a les 9 hores, i després d'ell ho farà qui va ser secretària general de la fundació que va organitzar la visita de Benet XVI, Henar Moliner.

El 15 de maig declararà el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero i el 16, el representant legal de la fundació, Francisco Javier Jiménez, i el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Corbí. El 17 de maig declararà l'exdirector general de l'Institut Valencià de Finances i exmembre del patronat de la citada fundació, Enrique Pérez Boada, i el dia 5 de juny tancaran les declaracions l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos.

El jutjat d'instrucció número 5 de València investiga la presumpta comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'Administració en aquests contractes de la visita de Benet XVI arran d'una denúncia de la Fiscalia de València.

La causa, oberta al juliol del 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata. Aquest jutge es va inhibir en favor dels jutjats de València en relació amb una peça que ampliava la investigació sobre les contractacions de la fundació des de la seua constitució, al gener del 2005, fins a la seua extinció al març del 2014.

En ella s'investiguen si les adjudicacions de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol del 2006 es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

next