Cotino entrega al jutjat un informe pericial sobre la fundació que va organitzar la visita del Papa

El document elaborat per un advocat de l'Estat en excedència tracta sobre la naturalesa jurídica de la Fundació V Trobada Mundial de la Família
14 maig 2019 11:03h
Juan Cotino ha respot les preguntes de la jutgessa i les del seu advocat. / EFE

VALÈNCIA. L'exvicepresident del govern durant l'etapa de Francisco Camps, Juan Cotino, ha declarat aquest dimarts com a investigat al jutjat que investiga suposades irregularitats en els contractes efectuats amb motiu de la visita del papa a València el 2006 i ha aportat un informe pericial per a la seua defensa.

Segons ha confirmat als periodistes a la seua eixida del jutjat el també expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, aquest informe està relacionat amb la naturalesa jurídica de la Fundació V Trobada Mundial de la Família, que va signar els contractes que s'investiguen.

Cotino, que ha sigut el primer a declarar dels huit investigats per suposades irregularitats en aquests contractes, ha comparegut davant la titular del jutjat d'instrucció número 5 de València durant 20 minuts i ha respost les preguntes efectuades per la jutgessa i pel seu advocat, segons ha detallat.

"Hem entregat un document d'un perit, un advocat de l'Estat en excedència, sobre els temes que s'estan valorant. Seguirà el tema endavant i, quan hàgem de tornar a parlar, parlarem", ha manifestat Cotino.

Entre altres qüestions, en aquesta causa s'investiguen suposats delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'Administració, pel que pareix comeses en no respectar les normes generals de contractació sense concurs ni concurrència pública.

Cotino no ha volgut respondre davant els periodistes cap altra qüestió, com ara la seua opinió sobre la naturalesa pública o privada de la citada fundació o la seua possible participació en el pagament de comissions il·legals a través d'entitats bancàries de Luxemburg, segons consta en el sumari del cas Erial en el qual figura com a investigat i pel qual va estar a la presó provisional huit mesos i mig l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

next