Les Corts votaran el 17 d'octubre si s'investiga l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta

La proposta de Ciutadans demana que la comissió d'investigació determine si Ximo Puig, que té participacions en el diari Mediterráneo, va incórrer en incompatibilitats, així com les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se
8 octubre 2019 16:49h
La proposta de Ciutadans demana que la comissió d'investigació determine si Puig va incórrer en incompatibilitats, així com les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se d'eixes incompatibilitats. / GVA

VALÈNCIA (Agències, Redacció). El ple de les Corts debatrà i votarà el dijous de la setmana vinent, 17 d'octubre, una proposta de Ciutadans que demana crear una comissió d'investigació sobre l'operació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb el Grupo Zeta, en el qual està integrada Pecsa, de la qual el president Ximo Puig posseeix accions.

La proposta de Ciutadans demana que la comissió d'investigació determine si Puig va incórrer en incompatibilitats, així com les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se d'eixes incompatibilitats.

La portaveu adjunta de la formació taronja, Ruth Merino, ha instat Compromís i Unides Podem a donar suport a la comissió d'investigació, ja que considera que els valencians "mereixen explicacions", per la qual cosa espera que els socis de govern no es "tapen les vergonyes" entre ells.

Per a Ciutadans, és "preocupant que el president tinga interessos en mitjans de comunicació que reben el major import de publicitat institucional i que fins i tot li donen rèdit via dividends", per la qual cosa reclama que s'aporte "llum" a aquest assumpte.

El síndic socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que escoltaran "atentament" el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, per a veure per què demana aquesta comissió d'investigació i, en funció d'eixes explicacions, decidiran què voten.

Per part de Compromís, el seu síndic, Fran Ferri, ha remés a la reunió que mantindran la setmana que ve abans del ple per a decidir què voten, mentre que la síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, ha indicat que no descarten "cap possibilitat" i esperaran també al ple. Així Davó ha indicat que estan "oberts al fet que es done la màxima informació possible" a les Corts, i ha assenyalat que les comissions d'investigació són instruments "seriosos" que no cal usar de manera "banal".

El segon metge dels 'bous al carrer'

El mateix dia, el ple de les Corts també tractarà la proposició del PPCV per a eliminar l'obligatorietat del segon metge als festeigs de 'bous al carrer'. Aquesta proposició és la mateixa que en el seu moment van presentar el PSPV i el PPCV però va decaure quan es van dissoldre les Corts per la convocatòria electoral del 10 de novembre. Ara, segons ha explicat el portaveu socialista, Manolo Mata, la presenta només el PPCV però ells li donaran suport.

Preguntat per Diari La Veu, Mata ha desvinculat els accidents i defuncions en aquesta mena de festeigs de la presència o no del segon metge i ha assenyalat que en un primer moment van donar suport a la presència d'eixe professional però després es va veure que era "econòmicament insostenible i que no hi havia suficients metges".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next