Les ONGD afirmen que el judici del cas Blasco demostra que la trama actuava com una "banda criminal"

L'acusació popular del cas manté les seues peticions inicials de penes de presó per a Blasco i Tauroni
25 juliol 2019 17:54h
La Coordinadora manté les peticions de 16 anys per a Rafael Blasco i 22 anys per a Tauroni. / EFE

VALÈNCIA. L'advocat de la Coordinadora Valenciana d'ONGD ha assegurat aquest dijous en el segon judici del conegut com a cas Cooperació que les proves presentades en la vista confirmen que la trama funcionava de forma organitzada i coordinada, com una "banda criminal".

La coordinadora, personada com a acusació popular, ha llegit les seues conclusions, després que dimecres ho fera la Fiscalia, la Generalitat i part dels lletrats de les defenses dels 24 processats, entre ells l'exconseller de Cooperació Rafael Blasco, pel suposat desviament de prop de 5 milions d'euros d'ajudes públiques destinades a cooperació internacional. 

La Coordinadora Valenciana d'ONGD s'ha oposat als pactes d'acords de conformitat de la Fiscalia amb els principals acusats per a reduir les penes i manté les seues peticions inicials de penes de presó, 16 anys per l'exconseller Rafael Blasco i 22 anys per a l'empresari Augusto César Tauroni, segons fonts pròximes al cas. 

L'acusació popular manté el seu argument que tant Blasco com la majoria d'acusats han reconegut els delictes, per la qual cosa entenen que el que caldria és ajustar les penes a la gravetat d'aquests. 

De la mateixa manera, el lletrat de la coordinadora ha reiterat la seua negativa, igual que ho va fer dimecres la Generalitat en el seu informe de conclusions, a adherir-se als acords de conformitat, ja que considera que no es repara el mal ni tampoc es paga la responsabilitat civil. 

A més, ha advertit que no es pot aplicar l'atenuant de confessió perquè aquesta ha sigut "molt tardana" i durant el procés els acusats no solament no han col·laborat sinó més prompte el contrari. 

Els indicis i proves, ha afegit, que demostren que existia una trama organitzada són "abundants" i ha demanat una sentència "justa". Està previst que aquest divendres continue la lectura de conclusions per part dels advocats de la defensa dels acusats.

next