Continuïtat i cares conegudes en els primers nomenaments de les direccions generals del Botànic II

Aquest divendres s'han donat a conéixer els noms de 20 dels 84 alts càrrecs que conformen el tercer escaló del govern
5 juliol 2019 14:29h
El Botànic II reitera la continuïtat que ja va mostrar en els nomenaments de consellers i secretaris autonòmics. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Botànic II continua apostant per la continuïtat en els primers nomenaments de les secretaries generals. Aquest divendres s'han donat a conéixer els noms de 20 dels 84 alts càrrecs que conformen el tercer escaló del govern; la majoria d'ells repetidors i, gran part de la resta, cares conegudes de la política valenciana.

Per exemple, en la Conselleria d'Igualtat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, repeteixen la directora general d'Atenció Primària, Mercè Martínez; la d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, i el d'Igualtat i Diversitat, José de Lamo Pastor. A més a més, una de les seues antigues assessores, Patricia Ramón, passa a ocupar la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema, mentre que l'exsecretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, passa a ser director general del Secretariat i portaveu del Consell després que el seu anterior càrrec haja sigut ocupat per Podem a causa del mestissatge

Quant a la Vicepresidència Segona, la del conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, les direccions generals es renoven però amb cares conegudes. L'exdiputada de Podem Ángela Ballester ocuparà la de Coordinació Institucional de la Vicepresidència; mentre que el secretari de municipalisme de la formació format en arquitectura tècnica, Jaume Monfort, dirigirà la de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica. La nova incorporació és Elena Azcárraga, arquitecta amb formació en paisatgisme, que serà directora general de Vivenda i Regeneració Urbana.   

En la Conselleria d'Agricultura de la nova consellera Mireia Mollà repeteixen María Teresa Cháfer en la Direcció General de Política Agrària Comú i Joan Piquer en la de Qualitat i Educació Ambiental. També, l'exsecretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic passa a ser director general del Medi Natural i Avaluació Ambiental després que el seu anterior càrrec haja quedat en mans de Paula Tuzón. La nova incorporació és Antonio Vicente García, regidor de Compromís a l'Ajuntament d'Elx, format en ciències polítiques, economia i estudis europeus. 

D'altra banda, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la independent Carolina Pasqual incorpora dos noms desconeguts fins ara en la política valenciana que venen del món de la universitat. La directora del departament de Traducció i Comunicació de l'UJI, Pilar Ezpeleta, serà la directora general d'Universitats; mentre que la catedràtica d'economia de la UA Carmen Bevià serà la de Ciència i Investigació. A més, repeteix en la direcció general d'Avançament per a la Societat Digital Pedro Agustí Pernías, i s'incorpora una cara coneguda en la d'Innovació, la doctora en psicologia i regidora de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant Sonia Tirado. 

Entre la resta de càrrecs de les diferents conselleries, repeteixen Isabel Castelló en la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni; Carmelina Pla, en la de Règim Econòmic i Infraestructures, i Rosa Pardo en la de Política Territorial i Paisatge. A més, s'incorpora l'exdiputat de Compromís i enginyer Víctor García i Tomàs, que ocuparà la d'Infraestructures Educatives. 

Mireia Llobera, secretària autonòmica de Justícia

Finalment, també hem conegut qui serà la nova secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública proposada per Podem, la professora de la UV especialitzada en dret del treball Mireia Llobera. 

next