Consum rep una distinció del Ministeri per reduir un 21% la seua petjada de carboni

La cooperativa valenciana és la primera empresa de distribució que rep el distintiu del departament de Transició Ecològica
31 juliol 2019 19:18h
Consum és l'única empresa del sector que registra la petjada de carboni en la base de dades pública del Ministeri per a la Transició Ecològica. / CONSUM

VALÈNCIA. Consum ha obtingut el segell 'Reduzco' del Ministeri per a la Transició Ecològica per la disminució acumulada total d'un 21,4% de la seua petjada de carboni des del 2015, any base per al seu càlcul. La cooperativa és la primera i única empresa de la distribució alimentària de l'Estat a aconseguir aquest distintiu, que acredita la seua sostenibilitat ambiental i que se suma al segell 'Calculo' que Consum ja té des de fa quatre anys.

La política ambiental de la cooperativa té l'objectiu de reduir la seua petjada de carboni a través de la millora contínua de la gestió i la sensibilització ambiental. El càlcul de la petjada de carboni ha sigut verificat externament per quart any consecutiu i la companyia és també l'única empresa del sector de la distribució alimentària que la registra en la base de dades pública del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha assenyalat la cooperativa en un comunicat.

La companyia afirma que la progressiva reducció de la petjada de carboni global ha sigut possible gràcies a la implantació del refrigerant natural CO2 de temperatura positiva i negativa en les noves obertures i a la substitució en els centres ja existents de refrigerants convencionals per uns altres de calfament atmosfèric menor, la qual cosa ha suposat que el 2018 Consum ha reduït un 40% les emissions de CO2 relatives als refrigerants, ha destacat.

En la mateixa línia, la cooperativa ha assenyalat que aquestes pràctiques mediambientals han sigut presentades i acceptades en els Projectes Clima del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible (FES-CO2) del Ministeri d'Agricultura, per la qual cosa Consum s'ha convertit en una de les empreses 'incentivades' pel Ministeri pel seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

Així mateix, el volum d'inversions i despeses ambientals va ascendir a 11,6 milions d'euros el 2018, principalment destinats a la incorporació de les millors tecnologies disponibles en matèria de refrigeració i climatització. A més, en l'actualitat, el 100% dels supermercats Consum són ecoeficients, ha ressaltat la companyia.

next