Consum continua l'expansió amb 44 noves botigues al País Valencià, Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i Andalusia

La cooperativa ha obert 40 botigues noves el 2018
7 maig 2019 20:11h
Per al 2019 la cadena de supermercats continua amb el seu pla d'expansió i té previst obrir 44 establiments més.

VALÈNCIA. La cooperativa Consum va obrir el 2018 40 nous supermercats –15 propis i 26 Charter– al País Valencià i en la resta de territoris on està implantat, com Catalunya, Castella-la Manxa, Múrcia, Andalusia i Aragó. 

Per al 2019 la cadena de supermercats continua amb el seu pla d'expansió i té previst obrir-ne 44 més. En els plans de Consum entra augmentar la seua presència en els llocs on ja en té, però no descarta continuar la seua implantació en altres territoris.

Així, Consum va tancar 2018 amb una xarxa de 730 establiments, 447 propis i 283 Charter, situats al País Valencià, Catalunya, Castella-la Manxa, Múrcia, Andalusia i Aragó i el 2019 preveu obrir 44 supermercats més, 15 propis i 29 Charter: 12 a Catalunya, 9 a Castella-la Manxa, 3 a Andalusia, 2 a Múrcia, 2 a Aragó i 16 al País Valencià –entre ells el que se situarà en emblemàtic espai de l'Arena Auditorium i que obrirà les seues portes en el segon semestre d'enguany–.

També enguany preveuen 42 reformes més i 20 ampliacions de supermercats. I és que, de moment, la cooperativa valenciana està "més centrada" a ampliar la seua presència en aquells territoris en els quals ja està implantada que a obrir nous mercats, va apuntar Durich. No obstant això el director general es va mostrar "obert sempre" al fet que aparega alguna operació "interessant" per a la cooperativa i va assenyalar que no es tanquen a la compra d'un grup de tendes d'una altra marca, sempre que s'adapten a les seues necessitats, però "en aquests moments, com a operació global no" se'n plantegen cap, va puntualitzar.

"No és que estiguem tancats", va explicar, "però cada vegada es fa més difícil" engegar operacions de compra perquè el sector és cada vegada "més exigent" i "la competència no deixa molt d'espai per a perdre el temps, el sector està més tensionat i competitivament hi ha menys temps per a adaptar les coses. No es poden comprar coses que se'n vagen molt del teu model" del supermercat, ha conclòs. A més, Consum espera apujar en vendes i beneficis al voltant d'un 5% el 2019.

next