Les bases de Podem donen suport massiu al preacord de govern signat per Iglesias i Sánchez

El 96,84% de les persones inscrites que han participat en la consulta han votat a favor de la creació d'un executiu de coalició entre la formació socialista i la morada
27 novembre 2019 17:23h
Sánchez i Iglesias van presentar un preacord de govern de coalició el passat 12 de novembre. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les bases de Podem donen suport massiu al preacord de govern signat entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez per a la creació d'un executiu de coalició progressista. Així, el 96,8% de les 134.374 persones inscrites que han participat en la consulta –celebrada entre aquest dissabte i hui, dimecres– han votat a favor del govern que estan negociant el PSOE i Unides Podem i que es va donar a conéixer el passat 12 de novembre. En contra han sigut 4.244 vots, el 3,16%.

La participació en la consulta telemàtica ha estat del 59% del cens d'inscrits de la formació morada. La militància de Podem ha respost a la pregunta 'Estàs d'acord amb el fet que participem en un govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?' i ho han fet de forma telemàtica entre el dissabte 23 de novembre a les 10.00 hores i aquest dimecres a la mateixa hora. 

Pel que fa a les consultes d'altres formacions, les bases d'ERC van avalar amb un 95% dels vots bloquejar la investidura si no hi ha negociació amb Catalunya. Aquest dilluns també es va conéixer el resultat de la consulta d'Esquerra Unida a les seues bases, que avalen l'acord de coalició entre Unides Podem i el PSOE amb un 88,07% dels vots, i de la consulta dels comuns, que donen suport a l'acord amb un 94,65% dels vots. A més, dissabte va ser el 92% de la militància del PSOE qui va ratificar l'acord de govern de coalició amb Unides Podem.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next