La Conselleria d'Universitats avaluarà si els estudiants s'han vist perjudicats amb la Selectivitat 

Carolina Pascual ha insistit que estan "oberts al diàleg" i a les avaluacions "de tot allò que corresponga"
10 juliol 2019 17:17h
Carolina Pasqual ha indicat que cal posar remei a la situació amb la Selectivitat "perquè no es torne a repetir". / EFE

VALÈNCIA. La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, ha assegurat aquest dimecres que cal "estudiar" i "avaluar" el que ha ocorregut en la Selectivitat del passat mes de juny i si els estudiants valencians "han eixit perjudicats" respecte d'altres autonomies. 

"La Conselleria està molt sensibilitzada amb aquest tema, som conscients i, efectivament, no hauria de passar això", ha assenyalat Pascual quan se li ha preguntat per la polèmica sorgida a la PAU de juny, en la qual la nota mitjana de la prova de Matemàtiques II va ser d'un 4,47.

Segons Pascual, queda clar que "cal avaluar-ho, estudiar què és el que ha passat, i posar remei perquè no es torne a repetir" i per a intentar que els estudiants "no es vegen agreujats". "Si el resultat no ha sigut bo, cal avaluar què ha passat, si és una cosa puntual o ha sigut reiterada, com els ha afectat o si han eixit perjudicats respecte d'altres comunitats", ha agregat la consellera, qui ha precisat que no té, de moment, més informació sobre aquest tema.

Preguntada per la possibilitat de crear una Selectivitat comuna per tot el territori espanyol, Carolina Pascual ha contestat que s'ha estat "comentant" aquest tema, però que primer "cal avaluar-lo". Així, ha afegit que la decisió no es pot prendre en calent.

"Cal considerar diferents opcions, veure una mica els pros i els contres i després de realitzar una coordinació, prendre una decisió", ha aclarit Pascual, qui ha agregat que estan "oberts al diàleg, a les avaluacions de tot allò que corresponga i, sobretot, a veure què ha passat".

D'altra banda, el secretari autonòmic d'Universitats, Rafael Tabarés, ha manifestat que la Selectivitat és un sistema al qual "donaran la volta" per a millorar-lo quant a coordinació i quant a posar en marxa les mesures necessàries perquè no es produïsquen aquest tipus de situacions en el futur.

Tabarés ha afirmat que cal tindre en compte que els exàmens de la prova "els posen tècnics i professors, i, ací, la Conselleria com a tal no pot tindre una acció sobre aquest tema".

"Intentarem que hi haja una millor coordinació entre totes les comissions amb l'objectiu que no es puguen donar aquestes diferències o aquests vaivens", ha dit el secretari autonòmic, qui ha precisat que, per a aquest any acadèmic, "les notes ja estan posades".

next