Les conselleres fan vaga aquest 8 de Març

La vicepresidenta Mónica Oltra avança que les dones que formen part del Consell no acudiran a la reunió del ple ni tindran agenda pública per a "visibilitzar la lluita feminista"
26 febrer 2019 14:29h
El ple del Consell d'aquest divendres s'ha celebrat amb l'única presència dels consellers. / GENERALITAT

VALÈNCIA. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que les dones que formen part del Consell se sumaran, "igual que vam fer el 2018", a la gran mobilització prevista per al pròxim 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones. 

En aquest sentit, ha assenyalat que tant ella com la resta de conselleres no assistiran a la reunió del ple del Consell que se celebrarà eixe dia ni tampoc tindran agenda ordinària durant eixes 24 hores, "com a factor de visibilització d'aquesta gran mobilització que és tan important per a construir un món més igualitari i més decent". 

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb representants d'UGT i CCOO per a conéixer les accions previstes pels sindicats majoritaris, amb les quals se sumen a la gran mobilització convocada pel moviment feminista. 

La vicepresidenta ha explicat que, igual que l'any passat, aquesta gran mobilització global comprén "vaga i aturades convocades en quatre sectors: el productiu i laboral, el de les cures, el de consum i el sector dels estudiants". 

"Són quatre àmbits molt importants en els quals, depén de cada sector, es convocarà vaga de 24 hores o aturades parcials de dues hores per part dels sindicats majoritaris", que se sumen així a "la gran reivindicació mundial promoguda pel moviment feminista amb la qual es vol mostrar que, si les dones es paren, el món es para". 

Durant la reunió, la vicepresidenta ha traslladat als sindicats el "suport del Consell a aquestes mobilitzacions" i a les "raons objectives" que les motiven, "amb les quals coincidim absolutament". 

En aquest sentit, s'ha referit als "factors de discriminació cap a les dones" que existeixen en la nostra societat, des del punt de vista laboral, "amb una bretxa salarial que continua estant al voltant del 25% de diferència entre el que cobren els homes i les dones, però també en tota la part de les violències i les agressions contra les dones". 

"Si volem construir un món de relacions igualitàries", aquestes han de donar-se "tant en l'àmbit afectiu i familiar com en laboral, el públic o el social", ha puntualitzat.

next