La consellera Mollà anuncia la creació del Servei de Promoció de la Dona Rural

La iniciativa pretén facilitar i donar suport i difusió a totes les oportunitats disponibles per a les dones en l'entorn rural, ja que, "sense elles, el món rural no existeix"
15 octubre 2019 18:36h
La consellera Mireia Mollà ha participat aquest dimarts en un acte a Camporrobles amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals. / GVA

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat aquest dimarts la creació del Servei de Promoció de la Dona Rural, una iniciativa que pretén facilitar i donar suport i difusió a totes les oportunitats disponibles per a les dones en l'entorn rural.

El Servei de Promoció de la Dona Rural ajudarà les dones a incorporar-se; a dirigir; a posar en marxa, i a liderar projectes emprenedors i dinamitzadors de l'àmbit rural, ha explicat Mollà.

La consellera, que ha participat en un acte a Camporrobles (la Plana d'Utiel-Requena) amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals, ha assenyalat que "sense dones no existeix el món rural" i ha expressat el suport "indiscutible" de l'executiu valencià a les dones de l'entorn rural així com la necessitat de construir estratègies on "les dones tinguen un paper protagonista".

Durant la seua intervenció ha destacat algunes anomalies, com ara el desajustament de xifres, a causa de la falta de reconeixement per les administracions de les activitats que exerceixen les dones en el sector agrari, un treball que no es veu reconegut ni, en moltes ocasions, remunerat.

Mollà ha advocat per estendre a totes les administracions la perspectiva de gènere com a criteri en la concessió d'ajudes, una condició que ja té en compte la Conselleria d'Agricultura.

Una altra de les propostes s'ha centrat a incloure la perspectiva de gènere i la lluita contra la despoblació en la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC). "Si la dona deixa el món rural, s'accentua la despoblació", ha explicat la consellera, que ha destacat l'entorn rural com a espai de lluita contra el canvi climàtic, de conservació del paisatge i del patrimoni natural.

"El paper de les dones és imprescindible també en òrgans de lideratge i representació", ha afirmat la consellera, i ha instat les associacions i entitats a augmentar la presència de dones en actes com el d'aquest dimarts, en el qual la consellera ha compartit taula i faristol amb l'alcaldessa de la localitat, Inmaculada Alemany; la presidenta de Fademur-PV, Regina Campos; la secretària general de COAG-PV, Mireia Vidal; la membre del col·lectiu Esquellana Àgueda Vitòria, i la secretària del CRDO Utiel-Requena, Carmen Cárcel.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next