El Consell sanciona una taulellera de l'Alcora perquè incomplia els límits legals d'emissions a l'atmosfera

L'empresa ja ha acreditat l'aplicació de mesures correctores, a més d'haver abonat la sanció de manera voluntària
11 desembre 2019 18:04h
El nou mètode consisteix a acompanyar els inspectors amb equips homologats acreditats per al mesurament d'emissions en continu, de manera que permeten comprovar l'índex d'emissions quan la fàbrica està en funcionament. / WIKIMEDIA COMMONS

CASTELLÓ (EP). La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sancionat amb 36.000 euros una empresa del sector tauleller de l'Alcora perquè incomplia els límits legals d'emissions a l'atmosfera.

La detecció ha sigut possible gràcies al nou mecanisme de control, implantat per la Conselleria, dins del seu programa anual d'inspecció mediambiental per a revisar aquelles instal·lacions que compten amb Autorització Ambiental Integrada.

El nou mètode consisteix a acompanyar els inspectors amb equips homologats acreditats per al mesurament d'emissions en continu, de manera que permeten comprovar l'índex d'emissions quan la fàbrica està en funcionament.

La consellera Mireia Mollà ha destacat que el programa de control persegueix assegurar tant la legalitat en matèria d'emissions com la competència lleial en condicions d'igualtat per part de totes les empreses.

Durant la campanya estival, la Conselleria va inspeccionar tres instal·lacions del sector tauleller, i una d'elles ha sigut objecte d'expedient de sanció perquè superava els llindars permesos, tant en emissions difuses com en les canalitzades.

Mollà ha reclamat al govern espanyol la necessitat que el sector "siga reconegut de manera justa dins del mix energètic nacional, a través dels sistemes de cogeneració i eficiència energètica". Ha expressat, a més, que el control garanteix que ningú "puga sentir-se impune d'emetre per sobre d'allò permés i que tots apliquen les millors tècniques disponibles donada la seua importància en la lluita contra el canvi climàtic".

Per part seua, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha indicat que l'empresa ja ha acreditat l'aplicació de mesures correctores, a més d'haver abonat la sanció de manera voluntària.

Així mateix, ha afegit que la Conselleria "no descarta realitzar inspeccions en cap de setmana o en períodes vacacionals per a controlar millor i impedir a les empreses l'obtenció de rendiments il·lícits de les seues activitats".

next