El Consell Nacional del Bloc avala que el huité congrés del partit estiga obert a la militància de Compromís

Aquest dissabte també s'han ratificat els membres de la ponència política i la ponència d'estatuts, coordinades per Vicent Marzà i Maria Josep Amigó, i les persones que formaran la Comissió Organitzadora del Congrés
14 desembre 2019 14:14h
El Consell Nacional ha aprovat amb un 73% dels vots la proposta de l'Executiva Nacional. / @INFOBLOC

VALÈNCIA. Llum verda a la participació de la militància adherida directament a Compromís en el huité congrés del Bloc. El Consell Nacional del Bloc –el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos– ha votat aquest dissabte majoritàriament a favor de la proposta de l'Executiva Nacional del partit valencianista, que plantejava que el seu VIII Congrés Nacional es considere com a Congrés Nacional Obert, i que puguen participar-hi membres de Compromís que no estan afiliats a cap 'pota' de la cooperativa política.

Així, el Consell Nacional ha aprovat amb un 73% dels vots la proposta de l'Executiva Nacional. "Un dels objectius del Congrés és obrir-nos a la societat valenciana i creiem que el millor és començar pels que tenim més a prop, gent amb la qual compartim projecte comú. Ens encantarà rebre les aportacions al debat organitzatiu i ideològic de les persones adherides a Compromís que vulguen participar", ha argumentat la secretària general del Bloc, Àgueda Micó.

A més, el Consell Nacional també ha ratificat la proposta de membres de la ponència política i la ponència d'estatuts, coordinades per Vicent Marzà i Maria Josep Amigó, respectivament. A més, s'han triat les quinze persones que formaran la Comissió Organitzadora del Congrés (COC), l'òrgan encarregat de portar endavant tot el procés precongressual fins al dia d'inici del congrés. 

En la ponència política estaran, a més de Marzà, Joan Baldoví, Nathalie Torres, David González, Magda Mengual, Amadeu Mezquida, Clara Chorques, Imma Carda, Carlos Villodres i Sabina Gregorio. En els estatuts, Amigó estarà acompanyada per Jesús Monzó, Marta Sorlí, Esteve Ruiz, Anna Perpinyà, Lluís Miquel Campos, Lorena Calatayud, Ximo Perles, Sergi Vidal, Tamara Martínez i Miquel Torres. Pel que fa a la COC, estarà presidida per Elena López i formada per Marta Baeza, Josep Basili Salort, Mari Carmen Díaz, Papi Robles, Marian Campello, Ivà Bonet, Pedro J. Lledó, Miguel Ginés, Mari Carmen Ronda, Noelia Alberola, Ricard Chulià, Vicent Fernàndez Capilla i Vicent Xavier Vila.

next