El Consell inicia una campanya per a demanar el Nobel per als científics Francis Mojica i Avelino Corma

Ximo Puig vol "visibilitzar l'excel·lent tasca" dels investigadors valencians perquè els seus treballs "siguen valedors" d'aquests guardons
24 febrer 2019 16:46h
Mojica s'ha quedat en dues ocasions a les portes d'aconseguir el Nobel. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat inicia una campanya per a promoure els científics valencians, entre els quals es troben Francis Mojica i Avelino Corma, que buscarà promocionar i donar suport a la candidatura als Premis Nobel de científics d'aquest calibre.

Es tracta, segons informen des de la Generalitat, de "visibilitzar l'excel·lent tasca dels investigadors i científics valencians i que els seus treballs siguen valedors per al Premi Nobel". Entre els científics que esmenten des de la Generalitat es troba l'investigador de la Universitat d'Alacant Francis Mojica, que en diverses ocasions s'ha quedat a les portes del Nobel de Química i del de Medicina.

Mojica ha optat a tots dos guardons després d'haver sigut nominat per haver desenvolupat l'eina d'edició genètica 'CRISPR/Cas9', que s'utilitza per a realitzar modificacions en l'ADN de qualsevol cèl·lula i sobre la qual el seu equip està actualment experimentant en bacteris.

Per altra banda, el químic Avelino Corma va ser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2014 juntament amb els nord-americans Mark E. Davis i Galen Sr. Stucky.

En els pròxims dies, el president es reunirà amb representants de les diferents universitats i comunitats científiques amb la finalitat de potenciar la seua candidatura als premis més prestigiosos de la ciència.

next