El Consell i el govern espanyol impulsaran mesures de reparació dels danys del temporal conjuntament 

El conseller Arcadi España fa una crida a "redoblar els esforços i la prudència en les pròximes hores", ja que "l'episodi no ha passat encara"
14 setembre 2019 15:49h
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dissabte les zones afectades per les pluges torrencials. / MANUEL LORENZO, EFE

VALÈNCIA. El Consell i el govern espanyol impulsaran de forma conjunta mesures de reparació per a pal·liar els efectes del temporal sobre les infraestructures a la comarca del Baix Segura. Així ho han acordat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en nom del president de la Generalitat, Ximo Puig.

España ha rebut Sánchez aquest dissabte en el Post de Comandament Avançat instal·lat a Oriola, una visita en la qual han estat presents també el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

El conseller España ha assegurat que el president "ha expressat el seu compromís de participar en la reparació de tota aquesta comarca, tant des del punt de vista de les infraestructures com d'un altre tipus de danys que puguen haver-se produït en instal·lacions sanitàries o en col·legis".

Durant la trobada, Sánchez ha mostrat el seu "agraïment i solidaritat" amb tots els cossos que treballen en les zones inundades. En aquest sentit, el president ha agraït la tasca de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències; les Forces i Cossos de Seguretat de l'Esta; els regidors i els alcaldes dels municipis afectats; Protecció Civil, i tota la població que està treballant en la reparació dels danys.

"El president [espanyol] ha destacat també una cosa molt important, que és la col·laboració de totes les administracions, independentment del seu color polític, que hi ha hagut i està havent-hi durant aquest procés tan tràgic per a la comarca del Baix Segura i per a tota la Comunitat Valenciana", ha afegit el responsable de Política Territorial.

Condolences per les dues víctimes valencianes

España ha manifestat que Sánchez li ha traslladat les seues condolences per a les famílies de les sis persones mortes a causa del temporal, dues d'elles al Baix Segura. "Això és el més important, la vida de les persones", ha considerat España, que ha fet una crida a "redoblar els esforços i la prudència en les pròximes hores".

En aquest sentit, ha recordat que "l'episodi no ha passat encara" i ha afirmat que, "per desgràcia, les vides no són recuperables; les infraestructures, sí". "Concentrem-nos fonamentalment ara en la seguretat i en què no hi haja cap víctima més en les pròximes hores", ha conclòs el conseller.

next