El Consell destina més de 590.000 euros a reparar els danys causats pel temporal de pluges de l'abril

Les intenses precipitacions van afectar especialment les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta
2 agost 2019 13:10h
La pluja va produir lliscaments de vessants, despreniments de roques, forats, regalls i enderrocament d'arbratge. / DLV

VALÈNCIA. La Generalitat destinarà 590.742 euros a les obres de reparació de camins i vies forestals que van ser danyades pel temporal de pluja del passat abril. Aquest matí el Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència que permetrà pal·liar els danys ocasionats produïts del 18 al 22 d'abril per les intenses precipitacions, que van afectar de manera significativa les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta.

Segons ha informat la Generalitat, com a conseqüència d'aquests temporals, i especialment a causa de la intensitat de la precipitació registrada, es van produir greus danys consistents en lliscaments de vessants, despreniments de roques, forats, regalls i enderrocament d'arbratge. També es va produir un deteriorament generalitzat de la capa de rodament de bona part de la xarxa de camins i pistes forestals.

Els danys dels camins impedeixen l'adequat accés a les muntanyes, cosa que dificulta les tasques de gestió habituals, així com la vigilància i prevenció d'incendis o l'accés dels mitjans d'extinció. Per aquestes raons, des del Consell han destacat que consideren "urgent" l'esmena per a poder mantindre les infraestructures viàries.

Amb caràcter anterior, per resolució de 23 de juliol del 2019, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va declarar l'emergència dels treballs de les obres. Les obres s'han encomanat a l'empresa pública TRAGSA amb un termini d'execució de 3 mesos.

next