Condemnat a 5 anys de presó l'educador acusat d'abusar sexualment d'una menor sota la seua tutela

També haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros i no podrà acostar-se a ella a menys de 200 metres
2 desembre 2019 11:58h
Segons la sentència a què ha tingut accés EFE, la secció segona de l'Audiència Provincial considera que l'acusat és autor d'un delicte continuat d'abús sexual a una menor de 16 anys. / MARIAM A. MONTESINOS

VALÈNCIA (EFE). L'Audiència Provincial de València ha condemnat a cinc anys de presó l'educador del Centre d'Acollida Niño Jesús de València, acusat d'haver abusat d'una menor d'edat que estava sota la seua tutela. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros i no podrà acostar-se a ella a menys de 200 metres.

Segons la sentència a què ha tingut accés EFE, la secció segona de l'Audiència Provincial considera que l'acusat és autor d'un delicte continuat d'abús sexual a una menor de 16 anys.

El tribunal li imposa una pena de cinc anys de presó, els mateixos que demanava la Fiscalia, i la prohibició d'aproximar-se a menys de 200 metres de la menor o del seu domicili i de comunicar-se amb ella per un temps de deu anys.

Se l'inhabilita també per a qualsevol professió o ofici que comporte contacte amb menors durant un termini de 10 anys, i se li imposa la mesura de llibertat vigilada per temps de cinc anys amb obligació de participar en cursos formatius d'educació sexual.

En concepte de responsabilitat civil, el condemnat haurà d'indemnitzar el representant de la menor amb la quantitat de 6.000 euros amb l'interés legal corresponent.

next