Un concert de l'Orquestra de València i Spanish Brass en el Palau de la Música serà el preludi del Festival Ensems

La formació simfònica estrenarà el pròxim 26 d'abril l'obra 'Cants de lloança'
24 abril 2019 19:00h
Es comptarà amb la interpretació del prestigiós grup valencià Spanish Brass. / PALAU DE LA MÚSICA

VALÈNCIA. L'Orquestra de València participarà per tercer any consecutiu en el Festival Ensems, en aquesta ocasió amb un concert el 26 d'abril junt amb Spanish Brass, que servirà de preludi d'aquest certamen de música contemporània, han informat fonts de l'auditori.

La formació simfònica valenciana estrenarà en aquest concert l'obra Cants de lloança del compositor valencià Miguel Gálvez Taroncher, encarregada per l'Institut Valencià de Cultura i escrita per a quintet de metalls i orquestra, que en aquesta ocasió comptarà amb la interpretació del prestigiós grup valencià Spanish Brass.

El concert es completarà amb les obres Iubilum; symphonic celebration, op. 51 (1980) d'Alberto Ginastera (1916-1983) i l'estrena a Espanya de City Noir (2009) del compositor nord-americà John Adams (1947).

La inclusió d'aquest concert en els concerts d'abonament del Palau de la Música demostra la implicació de l'auditori amb les músiques de recent creació i permet que es donen col·laboracions artístiques com la que podrem gaudir el divendres de Spanish Brass amb l'Orquestra de València, sota la batuta del també valencià Josep Vicent, director reconegut a escala internacional.

El Palau de la Música tindrà enguany un paper fonamental en el projecte Ensems. / PALAU DE LA MÚSICA

En paraules de Voro Garcia, director artístic d'Ensems, "tindre dins de la programació d'Ensems a formacions simfòniques com la Banda Municipal i l'Orquestra de València és un autèntic privilegi que no tots els festivals es poden permetre. Aquest tipus de formacions permeten que els creadors treballen amb molta més flexibilitat i llibertat".

Glòria Tello, regidora de Cultura de l'Ajuntament de València i presidenta del Palau de la Música, ha explicat que "la participació de l'Orquestra de València en un festival tan prestigiós com Ensems demostra que la col·laboració entre institucions és fonamental i també la versatilitat dels seus professors i professores". 

El Festival Ensems, organitzat per la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, arriba a la seua 41a edició del 2 al 12 de maig amb una llarga llista de propostes sonores al voltant de la veu humana, que tindran lloc en diferents espais de la ciutat de València.

El Palau de la Música, com a institució coorganitzadora del festival, tindrà enguany un paper fonamental en el projecte, ja que acollirà el gruix de la programació, al costat del Teatre Rialto i La Nau Centre Cultural de la Universitat de València.

next