Compromís trasllada a PSPV i Podem una oferta per a configurar una candidatura única al Senat

La coportaveu de la coalició Àgueda Micó assegura que cal exportar la "bona experiència" del Botànic a Madrid
15 febrer 2019 12:40h
La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha avançat que oferiran al PSPV i Podem concórrer en la mateixa llista al Senat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La coalició Compromís traslladarà als seus socis de govern del Botànic –PSPV i Podem– una proposta electoral per a concórrer conjuntament en les eleccions al Senat. Així ho ha avançat la coportaveu de la coalició i coordinadora general del Bloc, Àgueda Micó, a través del seu perfil de Twitter. Micó ha assegurat que "l'experiència d'èxit" del Botànic "cal exportar-la a Madrid".

La dirigent de Compromís ha explicat que la intenció d'aquesta candidatura conjunta seria "defensar l'agenda valenciana" a la cambra alta. D'aquesta manera, amb la candidatura conjunta, hi hauria la possibilitat de crear un grup parlamentari valencià que defensara les reivindicacions polítiques en la línia del govern de la Generalitat.

Nova oportunitat

L'oferta llançada aquest divendres, moments després de fer-se pública la data de les eleccions convocades per Pedro Sánchez, no és una novetat. En 2016 ja es va tractar de configurar aquesta candidatura única. De fet, tots els partits implicats hi estaven d'acord, però la direcció del PSOE, llavors liderada també per Pedro Sánchez, va frustrar l'acord. De fet, la decisió de Sánchez va ser un dels desencadenants del distanciament entre el secretari general del PSOE i el dirigent del PSPV Ximo Puig. 

next