Compromís retrau al PP que "vincule el plurilingüisme amb conspiracions que sols ells imaginen"

La diputada de la coalició Papi Robles assegura que el grup popular vol crear "conspiracions on no hi ha" arran del tancament la comissió bilateral del govern espanyol sobre la normativa 
28 octubre 2019 17:02h
Robles assegura que la normativa és molt "participada" tant per professors com per les famílies. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d'Educació i Cultura de les Corts Valencianes, Papi Robles, ha afirmat que el Partit Popular "vol crear conflicte on no hi ha" arran del tancament de la comissió bilateral del govern espanyol per a estudiar un recurs a la Llei de Plurilingüisme. En un comunicat, Robles ha retret al grup popular que vincule el plurilingüisme "amb conspiracions que només ells imaginen", després de les declaracions de la diputada del PP Beatriz Gascó sobre la suposada incitació al "nacionalisme" de la llei

"La Llei de Plurilingüisme ja està rodant i millorant el sistema educatiu valencià pel que fa a l'aprenentatge de llengües i, de fet, no hi ha hagut cap mobilització convocada per sindicats ni professionals de l'ensenyament", ha assegurat Robles. Des de Compromís, asseguren que aquesta normativa "és una llei molt participada, tant per professionals de la pedagogia i de l'ensenyament de llengües com, per descomptat, per les famílies a través dels Consells Escolars".

De fet, la diputada de la coalició ha volgut destacar que el coordinador de la ponència de la Llei de Plurilingüisme per les Universitats Valencianes, Vicent Pasqual, ha dissertat sobre l'assumpte al País Valencià i, fins i tot, ha escrit un llibre sobre el tema que va ser prologat per l'exconseller del Partit Popular Alejandro Font de Mora. 

En el comunicat, Robles afirma que precisament, al pròleg del llibre, l'exconseller del PP lloava el valor científic i pedagògic dels treballs de Pasqual. "Ens sembla increïble com el PP canvia de parer sobre el treball de les persones segons els interessa en la seua estratègia de posar mal i crispar els ànims", critica la diputada. 

"Mentre el PP vol vincular el plurilingüisme amb conspiracions que només ells [els populars] imaginen, des del Botànic i des de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà treballen per a donar les mateixes oportunitats a tots els xiquets i xiquetes valencians perquè quan acaben l'educació obligatòria siguen competents en almenys tres llengües: valencià, castellà i anglès", ha conclòs la diputada de Compromís, Papi Robles.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next