Compromís, a punt de donar el "sí" a Sánchez després d'arrancar diversos compromisos al PSOE

Baldoví demana que els socialistes es comprometen a rebutjar els acords internacionals que perjudiquen l'agricultura valenciana
25 desembre 2019 11:27h
Baldoví confia que hi haurà acord els pròxims dies. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, està "a prop" d'arribar a un acord amb el PSOE per a donar el seu vot favorable a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol després d'haver aconseguit diversos compromisos per part del PSOE, segons anuncia.

"El PSOE ja ha acordat amb la formació valenciana el compromís de gratuïtat total de l'AP-7, la construcció de les connexions de la carretera amb municipis valencians, la proposta d'un nou sistema de finançament autonòmic en els pròxims huit mesos", assegura Compromís.

Els socialistes s'haurien compromés també "al pagament de la part que li correspon a l'Estat en matèria de dependència i el rebuig als acords comercials internacionals fins que es demostre que no tenen un impacte negatiu en l'agricultura valenciana i espanyola".

"Compromís confia que es lliguen els últims detalls i, en els pròxims dies, s'aconseguisca l'acord", afegeixen des de la coalició valenciana.

Baldoví, en declaracions fetes públiques aquest dimarts, va reconéixer el seu optimisme "a l'hora de pensar que finalment podrà haver-hi un acord".

"N'hi ha ja en el tema que en huit mesos s'ha de presentar un nou model de finançament, una nova proposta damunt de la taula; hi ha acord també en el fet que al llarg de la legislatura l'Estat ha d'acostar-se a allò que marca en dependència, és a dir, ha de finançar el 50% en dependència", concreta el diputat valencià.

També hi ha acord entorn de la gratuïtat de l'AP-7 -la concessió de la qual finalitza el 31 de desembre i les barreres s'alçaran a la mitjanit de l'1 de gener- i que es comencen a construir els nous enllaços amb poblacions valencianes i l'autopista per a millorar la connectivitat d'aquesta xarxa que vertebra el País Valencià.

A més, Compromís assegura que el PSOE s'ha compromés al fet que es complisca amb la clàusula de l'Estatut d'Autonomia en la qual les inversions s'acosten a allò que marca, "que és precisament que siguen coincidents amb el número de població que tenim".

"Queda pendent algun detall però confiem que en els pròxims dies siguem capaços de desencallar i que finalment l'acord siga positiu per als valencians i valencianes i permeta que Pedro Sánchez siga president del govern", sentencia Baldoví.

next