Compromís i el PSPV allarguen les negociacions durant la nit i preveuen arribar aquest divendres a un acord

L'última reunió es va produir el dimarts 2 de juliol sense que es fixara data per a continuar les negociacions
12 juliol 2019 10:00h
Joan Ribó i Sandra Gómez es van demanar "lleialtat"  per a continuar les negociacions. / ARXIU DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. Compromís i el PSPV continuen amb les negociacions per a tancar un acord a l'Ajuntament de València i poder conformar un govern de coalició entre les dues formacions. Segons ha informat Europa Press, les converses van continuar aquest dijous i s'han prolongat durant la matinada d'aquest divendres. 

Algunes de les fonts consultades per l'agència de notícies apunten que l'hora límit que preveuen ambdós socis de govern per a arribar a un pacte són les 14.00h, tot i que no totes les parts implicades es mostren tan optimistes i algunes altres veus no descarten que les negociacions es continuen allargant. 

L'última reunió de la qual va transcendir informació –la número onze des que s'iniciaren els contactes el 7 de juny– es va produir el dimarts de la setmana passada, i no es va tancar cap data per a reprendre les reunions.

De fet, aquesta reunió es va veure interrompuda per una convocatòria de premsa per part de la portaveu socialista, Sandra Gómez, que va assenyalar que, tot i que el seu partit donava per tancades les negociacions, esperaven gests de "lleialtat" i "confiança" per part de la coalició valencianista. La setmana passada va estar marcada per les acusacions socialistes que l'alcalde Joan Ribó i la portaveu del Partit Popular, Maria José Català, havien mantingut converses per a tancar un acord salarial.

Per la seua banda, Ribó demanava que no s'introduïren notícies falses i reafirmava la seua voluntat de formar un govern de coalició amb el PSPV. A més, emplaçava les dues formacions a arribar a un acord a causa de la proximitat del pròxim ple d'organització.

Segons informa Europa Press, després d'un primer contacte aquest dimecres a la vesprada, la comissió negociadora que integren membres de Compromís i del PSPV s'ha reunit de nou aquest dijous per a possibilitar el consens.

L'acord hauria d'estar tancat aquesta setmana, ja que el ple d'organització –fixat per al pròxim dimecres 17 juliol– hauria de convocar-se, almenys, amb dos dies d'antelació. En aquesta sessió plenària ha d'aprovar-se la composició de la corporació local per a la nova legislatura, amb el vistiplau sobre qüestions com el nombre d'àrees de govern, la distribució entre els edils, les comissions informatives i la seua composició –amb el nombre i el nomenament d'assessors–.

next