Compromís i PSPV continuen sense acostar postures per al govern de València

Tant Joan Ribó com Sandra Gómez han coincidit que la millor fórmula és un govern de coalició
21 juny 2019 14:30h
Sandra Gómez i Ribó han coincidit que un govern de coalició és la millor fórmula. / EFE

VALÈNCIA. Compromís i el PSPV es mantenen "ferms" en els seus respectius plantejaments i segueixen sense acostar postures que permeten tancar l'acord per a conformar un govern de coalició a València, com han confirmat aquest divendres tant l'alcalde, Joan Ribó, com la portaveu socialista, Sandra Gómez. 

En declaracions per separat als mitjans després de constituir-se la Junta de Govern Local, en la qual els socialistes estan representats, tots dos han coincidit que un govern de coalició és la millor fórmula. 

Mentre que Ribó veu aquest govern conjunt com la "solució" i no li agrada l'opció legal de governar en solitari; Gómez ha apostat per una coalició amb l'"esperit" del Botànic, amb decisions conjuntes entre totes dues formacions, i ha criticat l'"amenaça" d'un govern en solitari. 

Ribó ha insistit en la seua oferta de tres opcions de treball en coordinacions d'àrea amb la "proporció" electoral dels resultats del 26 de maig. Per la seua banda, Gómez ha defensat que, independentment dels vots, hi haja "voluntat de governar conjuntament" sense que es plantege que la relació amb els regidors socialistes "haja de ser de subordinació" –com, en la seua opinió, fa Compromís–.

next