Compromís proposa Rosa Yagüe per a ocupar el lloc que deixarà Rafa Xambó en el Consell Rector de la CVMC

Les propostes de candidatura han de comptar amb la firma de dos grups parlamentaris i obtindre una majoria favorable de les tres cinquenes parts de les Corts
15 novembre 2019 14:22h
Rosa Maria Yagüe Perales és doctora en Economia per la Universitat de València i professora titular del Departament d'Economia Aplicada. / TWITTER @rosamyague

VALÈNCIA. El grup parlamentari Compromís ha acordat aquest divendres per unanimitat proposar la doctora en Economia per la Universitat de València Rosa Yagüe com a candidata per a la renovació del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Segons estableix la llei de creació d'aquest ens públic, cal renovar en aquest moment una part dels membres del Consell Rector nomenats per les Corts el 2016. Les propostes de candidatura, que poden registrar-se a partir d'aquest divendres, 15 de novembre, han de comptar amb la firma de dos grups parlamentaris i obtindre una majoria favorable de les tres cinquenes parts de les Corts. Amb la proposta de Yagüe es garantiria la paritat en la tria de les candidatures que corresponen a les Corts.

Rosa Maria Yagüe Perales és doctora en Economia per la Universitat de València i professora titular del Departament d'Economia Aplicada. Yagüe és autora de l'estudi 'Anàlisi exploratori de les TV autonòmiques: una visió des de l'economia', investigació economicofinancera que explicava la fallida de RTVV. Així mateix es dedica tant a la investigació com a la docència en Turisme. 

També va ser secretària acadèmica de la Facultat d'Economia en el període 2012-2015 i vicedegana de Participació i Cultura del 2015 al 2018, on tenia les responsabilitats d'igualtat, relacions amb secundària, coordinadora de Nau Gran i relacions amb la societat. En aquest període va organitzar nombroses jornades i exposicions vinculades amb aquestes competències i va participar en fòrums-debats com el celebrat a la Universitat de València el 29 de novembre del 2017, un acte conjunt de les universitats públiques valencianes en favor de la radiotelevisió pública valenciana.

El grup parlamentari ha volgut agrair la tasca desenvolupada per Rafa Xambó, candidat proposat per Compromís en l'anterior convocatòria. Xambó va ser membre del Consell d'Administració de RTVV a proposta del grup parlamentari Compromís des del 2011 fins al tancament de l'ens. Posteriorment, al març del 2016, va ser designat com a vocal de l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació a proposta de Compromís. Finalment, l'octubre del 2016 va ser triat a proposta del grup parlamentari Compromís com a membre del primer Consell Rector de la CVMC, càrrec que ha desenvolupat fins a l'actualitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next