Compromís proposa que es cree un centre d'interpretació de la memòria històrica a Paterna

La formació valencianista vol situar el municipi "al capdavant de les activitats de recuperació i promoció dels valors republicans i de les persones que van lluitar per ells"
15 abril 2019 17:27h
El municipi constitueix un indret imprescindible per donar a conéixer la repressió franquista./ ARXIU

VALÈNCIA. Compromís ha proposat dins del seu programa electoral del 2019 la creació d'un centre d'interpretació de la memòria històrica a Paterna. El candidat a l'alcaldia, Juanma Ramón, ha expressat que "la restauració del Terrer i el Paretó, la Ruta de la Sang i les fosses exhumades del cementeri s'hauran de completar amb un centre d'interpretació de la memòria històrica a Paterna".

A aquest centre d'investigació es podrà recollir tota la informació fotogràfica i audiovisual fruit dels treballs arqueològics realitzats i les investigacions realitzades per historiadors del poble, com Vicent Gabarda o l'Ateneu Republicà de Paterna, així com els materials trobats a les fosses que vulguen cedir les famílies de les víctimes. "Darrere de cada persona assassinada hi ha una història personal", ha matisat Ramón.

Finalment, el candidat a l'alcaldia ha manifestat que "situarem l'Ajuntament de Patena al capdavant de les activitats de recuperació i promoció dels valors republicans i de les persones que lluitaren per ells".

next