Compromís portarà al ple d'Alacant la declaració de l'estat d'emergència climàtica a la ciutat

La coalició valencianista proposa mesures com ara l'aposta per l'autoconsum en els edificis municipals, el foment del transport públic ecològic i la planificació de cinturons verds
11 setembre 2019 13:05h
La formació valencianista ha anunciat que buscarà l'adhesió i el consens de la resta de grups "per a situar l'emergència climàtica en l'agenda política de la ciutat". / Imatge d'arxiu. 

ALACANT. El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant portarà al ple d'aquest mes una iniciativa per a declarar l'estat d'emergència climàtica a la ciutat. La formació ja ha anunciat que buscarà l'adhesió i el consens de la resta de grups "per a situar l'emergència climàtica en l'agenda política de la ciutat".

"Volem que Alacant estiga en sintonia amb altres ciutats europees i de l'Estat que ja ho han fet, i més sabent que la nostra ciutat patirà greument les conseqüències del calfament global si no posem fre", ha afirmat el regidor de Compromís Rafa Mas.

A més, la coalició ha reclamat que la iniciativa vaja acompanyada de mesures i recursos que "posen fre a aquesta situació". Així, han parlat de reforçar l'ús d'energies renovables, apostar per l'autoconsum en els edificis municipals, fomentar el transport públic ecològic i planificar cinturons verds per a Alacant.

En eixe sentit, Mas ha comentat la necessitat de comptar amb les propostes i mesures de les associacions i moviments socials com 'Fridays for Future', amb els quals s'han reunit "diverses vegades". "Tots junts hem de rebel·lar-nos contra el canvi climàtic; si no, patirem greument les seues conseqüències en aquesta terra", ha conclòs el regidor.

Compromís per Paterna també presentarà al pròxim plenari municipal una moció perquè l'Ajuntament declare l'emergència climàtica. A més, demana que s'acorden mesures reductores i de consciència ciutadana per a minimitzar els efectes d'aquesta situació. 

Divendres passat, 6 de setembre, el Consell va aprovar una declaració institucional que reconeix l'emergència climàtica i amb la qual es compromet formalment a dur endavant accions contra el canvi climàtic.

next